GOSPIĆ – „Pčelice“ zuje i rade intenzivnije nego li prije! Tako bi se mogao nazvati zadnji serijal aktivnosti Udruge roditelja djece s poteškoćama u razvoju„Pčelice“. Zatekli smo ih u središtu Gospića, na prodajnom štandu. Predsjednica udruge Željka Šikić zadovoljna je trenutnim uzlaznim trendom vezanim uz nastojanja da „Pčelice“ postižu više. I djeca i roditelji.

-Dva puta tjedno, srijedom i petkom, organizirat ćemo štand s prodajom prigodnih predmeta koje realiziramo na našim kreativnim radionicama. Svrha prikupljanja novca isključivo je za poboljšavanje uvjeta rada naše djece, nabavku materijala za naš daljnji rad. Želimo djecu uključiti u terapijsko jahanje, kao i u nekoliko programa vezanih za njihov uspješniji fizički razvoj, rekla nam je Željka Šikić, očito zadovoljna sve većim senzibilitetom sugrađana za nastojanja „Pčelica“ da djeca s poteškoćama u razvoju postignu više.

Ako vas srijedom i petkom put nanese na Trg Stjepana Radića i ugledate štand s različitim umjetničkim kreacijama „Pčelica“, odaberite poneku i isto tako izbrojite poneku kunu. U financijskom smislu to nećete niti osjetiti, ali će osjetiti djeca s poteškoćama u razvoju i njihovi roditelji. Ako ni po čemu drugom, a ono po našem odnosu prema njima, odnosu koji je skoro do nedavna bio nedopustivo nepošten.

H. J.