PD Željezničar nastavlja radove na Visočici i poziva na proslavu Dana društva

Gospić- „I ove godine članovi našeg Društva maksimalno su se angažirali i nakon prvih vidljivih obrisa Balerine bez snijega krenuli u nastavak izgradnje objekta na obronku Visočice, koji je na početku gradnje prvenstveno trebao biti planinarsko sklonište, ali trudom i umijećem naših članova postaje objekt koji će zasigurno krasiti ovu velebitsku ljepoticu i biti ponos nas Gospićana“, govori nam Tomislav Rukavina, predsjednik Planinarskog društva Željezničar Gospić. „Puno truda, rada i volje ulaže se već treću godinu, kako članova Željezničara, neizostavne stanice HGSS-a Gospić tako i nekolicine građana koji nam se redovito pridružuju u našim akcijama. Svaki vikend i svaki slobodan dan ekipe s velikim zanosom i ljubavlju na vlastitim leđima nose velike količine materijala i alata po strmoj stazi kroz Krivi gaj do kuće u izgradnji. I po nekoliko puta u danu potrebno je popeti se gore s teretom.“
Rukavina naglašava da bi sve ovo bilo neizvedivo bez kvalitetne pripreme i financijske konstrukcije koja je stvarana tijekom zimskih mjeseci te prikupljanja vrijednih donacija HEP-a i Grada Gospića od kojeg Željezničar ima veliku podršku u realizaciji ovog projekta, a koji se nadovezuje na jednu širu priču koju grad u budućnosti planira na ovom, složit će se mnogi, najljepšem ličkom vrhu. Tu je još niz drugih izvora i donacija na koje planinari računaju, ali se uglavnom oslanjaju na vlastita sredstva ostvarena noćenjem u planinarskim kućama.
Osim gradnje i stavljanja u funkciju objekta na Visočici, u završnoj su fazi pripreme za obilježavanje Dana društva koje slavi svoj 42. rođendan i koji je Željezničar ove godine povezao s obilježavanjem 117. godišnjice uspona Gospićana na Visočicu. U subotu, 4. srpnja organizirano se kreće iz Rizvanuše na vrh Visočice te će se po povratku u večernjim satima na Baškim Oštarijama u planinarskoj kući Vila Velebita uz zabavni program i živu glazbu obilježiti ove dvije vrijedne godišnjice. Uz već najavljeni veliki broj planinara iz cijele Hrvatske predsjednik Rukavina u ime Društva poziva sugrađane da se pridruže planinarima u obilježavanju 117 godina od prvog uspona Gospićana na Visočicu i na proslavi Dana društva.

Milan Tomašević

Nastavak ispod oglasa