Adrenalinski park „Rizvan City“ pored Gospića ove će nedjelje biti poprište oružane borbe. Umjesto vatrenog oružja i svih tragičnih popratnih pojava, ovdje će se vojnici izbačeni iz stroja biti obojeni i jedno im može biti „ranjen“ ponos.

Jednodnevni „rat“ u Rizvanuši organiziraju članovi AST kluba Gospić o čijem smo vidu zabave već pisali. Airsoft Team Gospić prava je mala vojna postrojba. Redovno treniraju i po svjedočenju znalaca vrsni su u ovim vještinama. Predvodi ih predsjednik Zrinko Dejanović, a razlog nedjeljnog okupljanja je njegova tek rođena nećakinja Nicol, prinova u obitelji Tomislava Dejanovića. Ovaj susret ljubitelja airsofta ima međunarodni karakter jer će se domaćim snagama pridružiti ljubitelji ovog modernog sporta iz BiH i Slovenije. Tomislav s ponosom ističe neke detalje nedjeljne bitke.

-Oko 9 sati okupit će se oko 100 natjecatelja. Podijelit ćemo se u dvije borbene skupine. Pozdravit će nas zamjenik gradonačelnika grada Gospića Ivan Biljan. To je sasvim prijateljski susret, okupljanje povodom rođenja moje male  kćeri Nicol. „Borba“ će potrajati do 17 sati, uz savladavanje brojnih prepreka kojima taj adrenalinski park obiluje. Budući da je ovaj susret vezan uz bebu, zadatak vojnika je pronalaziti i prikupljati pelene koje će biti „ratni plijen“. Budući je cijeli „sukob“ prava šala, tako će i nagrade za uspjeh biti vrednovane pelenama. Treba istaknuti i angažman paraglajding kluba „Fenix“ iz Gospića. Njihovi će članovi imitirati vojne pilote koji će u nekoliko navrata nadlijetati tu „ratnu zonu“ i umjesto bombi, bacat će pelene, uz smijeh je komentirao Tomislav. U AST Gospić uključeno je 12 stalnih članova. Svi od reda su dečki, mada kažu kako će u svoje redove rado primiti i borce nježnijeg spola. Znakovito je da se među tih 12 članova nalaze did, stric i tata malene Nicol.

Oprema za ovaj sport lako je dostupna, a srednja klasa naoružanja i zaštitne opreme iziskuje trošak od cca. 300 eura. Dakako, neke replike pušaka, zaštitni detalji i ostalo mogu stajati i više od tisuću eura. I na koncu ono najvažnije: vrata AST Gospić širom su otvorena za prijem novih članova, uz poštivanja kodeksa ponašanja neophodnih u ovakvim sportovima.

H.J.