Biskupijsko natjecanje u vjeronauku okupilo je danas u OŠ Perušić  136 učenika i učenica iz 26 osnovnih i 6 srednjih škola. Na početku ove male olimpijade sudionicima i njihovim mentorima obratio se biskup gospićko-senjski  mons. mr. Zdenko Križić, zahvalio im se na sudjelovanju i činjenici kako vole i žele učiti i naučiti više iz vjeronauka. U  prigodnom programu otvaranja vjeronaučnog natjecanja nastupili su mladi članovi HKUD-a „Perušić izvodeći plesove i pjesme svojega zavičaja.

Osim same olimpijade sudionicima je bio isplaniran zanimljiv program, pa se boravak u Perušiću pretvorio u odličan edukativni izlet. Perušićki župnik vlč. Josip Štefančić je učenicima i mentorima održao predavanje u crkvi Svetoga križa. Govorio im je o burnoj prošlosti ovoga dijela Like i Hrvatske te o depopulaciji koja traje dulje od stotinu godina. Vlč. Štefančić tom je prilikom istaknuo kako je u ovoj župi prošle godine bilo 50 krštenja i 45 sahrana, dok je svega šest bračnih parova osnovalo obitelj.

Nakon pregleda testova stručni žiri je u kategopriji osnovnih škola proglasio najbolje ekipe koje će se natjecati na državnoj razini. Najbolja je bila ekipa iz Prve osnovne škole Ogulin, drugo mjesto osvojili su učenici i  učenice OŠ Josipdol, Područna škola Oštarije. Na trćem mjestu je ekipa OŠ Ogulin, PŠ Zagorje, četvrta je ekipa OŠ „Zrinskih i Frankopana“  Otočac, dok su na petom mjestu mali lumeni iz OŠ Slunj. U kategoriji srednjih škola na državnom natjecanju sudjelovat će: Gimnazija Ogulin, Srednja škola Slunj i Srednja škola Senj.

L.O.