Perušić i ove godine sprema atraktivne događaje u vrijeme Adventa

Počevši od ovoga vikenda, 27. studenoga, Turistička zajednica Općine Perušić započinje ciklus mnogih događanja koje će po koncepciji biti spoj tradicije, duhovnih prožimanja s današnjim vremenom i novijih blagdanskim događanja modernih trendova.

Tako će se ovoga vikenda u središnjem parku u Perušiću upaliti prva adventska svijeća, kao početak predblagdanskog običaja koji se  u katoličkom svijetu štuje već stoljećima. Početkom prosinca održava se „Čarolija u Grabovači“ kada će najmlađi sudjelovati u programu koji će po tradiciji biti u znaku igara, plesa i pjesme, kao i nezaobilaznih poklona.

Nastavak ispod oglasa

Imat ćemo u ovome Adventskom serijalu i glazbe uživo, za starije će biti kuhanog vina, a za mlađe mnoštvo uštipaka i ostalih slastica.

Za 23. prosinca organizirat će se Božićni sajam koji je u Perušiću uvijek humanitarog karaktera. Za najmlađe su u pripremi kazališna predstava i kreativna Božićna radionica.

Doček Nove 2022. godine održat će se u podne, uz glazbu uživo, vatrometom i svime po čemu je ovaj lički gradić zadnjih godina postao poznat. Svakako su ovo dovoljni razlozi da u vrijeme Adventa navratimo u Perušić!

L. O.