Koristeći ovo vrijeme uoči godišnjih odmora u svim ličkim općinama i gradovima traju radovi na infrastrukturi. Većeg ili manjeg obima. Ne računajući pripremne radove na izgradnji HES Kosinj 2 na širem području Kosinja, središte Perušića ipak je najveće gradilište. Zapravo, radovi na izgradnji nogostupa od centra prema Kvartama već su uznapredovali, ali se u samom centru radi na nekoliko mjesta.
Nova stambena zgrada HEP-a već je dosegla zadnju, četvrtu etažu i doznajemo kako njezina realizacija teče prema planu. Trebala bi biti useljiva naredne godine. Slično je i s novim Vatrogasnim domom gdje radovi traju bez prestanka, a čije se useljenje očekuje tijekom rujna ove godine.

Radovi bez zastoja teku i na obnovi, uređenju i proširenju Mjesnog groblja Perušić. Osim novih aleja, oko groblja će se izgraditi nova rasvjeta, ograda, urediti hortikultura. Ondje će svoj počinak imati pokojnici s područje Kosinja kada dođe do ekshumacija na nekim lokalnim grobljima prilikom poplavljivanja područja Gornjeg Kosinja i stvaranja novog akumulacijskog jezera.

L. O