Naslovnica Perusic Perušić-prvo bioenergetsko naselje u Hrvatskoj!!!

Perušić-prvo bioenergetsko naselje u Hrvatskoj!!!

2

Zamjenik načelnika Općine Perušić Mihael Kurteš, mag.oec. i Nada Marijanović mag.ing.silv.,  sudjelovali su na dvodnevnom  radnom sastanku u Beogradu vezanom za međunarodni projekt Biovill u sklopu kojega je Općina Perušić kao najperspejtivnija u Republici Hrvatskoj kandidirala naselje Perušić s ciljem postanka prvog bioenergetskog naselja u Hrvatskoj. Cilj projekta je izgradnja toplovodne mreže u naselju Perušić kako bi se stanovnicima pružio alternativni način grijanja koji je ujedno i najpovoljniji. Trenutno Općina Perušić realizira  projektnu dokunentaciju za ovaj projekt koja će biti završena tijekom ove godine.

Predstavnici Općine Perušić su izložili projekt toplovoda naselja Perušić kao i  moguće modele financiranja i konačne održivosti ispred partnera na projektu koji dolaze Srbije, Slovenije, Makedonije, Austrije, Njemačke i Rumunjske. Više detalja možete vidjeti na web stranici : biovill.eu.

M.K./L. O.

2 Komentari

  1. Sto ti mislis kakav je to uspjeh ici u Beograd da vas uce sto cete radit. U svakom komputerskom pogonu bitce zvucnik slusanmja. Jeste mi pravi bukvari. Licani su pametan narod. Bager iskoppajete rupu metar i pol duboku pedeset metara dugu i metnite plasticne jace cjevi 10 centimetara A ided pola krug i vratise n na ulazu A metnite mali Ventulatot i cjelu zimu kuca ce vam bit 18 stupnjeva. Slusati gluposti zlocina nije nista vise nego pusenje njihovog kibe. Pitajte Mehe bili on isao tamo.?Pitanje dal je Karlo i gospom Maras imali suglas sa vama koji ste isli da vas uce i da vi njima dizete ekonomiji gluposi Lickih budala. Pitanje dali se vezali cipele ispred njih?

  2. Malo vise krumpira i mrkve i kupusa bitce bajoenergije. Imat cete i dzaba plin. Seljaci koji kupe djubar od zivotinja mogu grijat kucu za nista. Samo ako znadu sto da rade. Djubar pokeriven moze imat tepereturu vise od dvadeset i jedan stup u sredini. Opet plasticne cijevi da nepustaju vodu ili plin i grijanje nekosta nista nego isulacija i cijevi. Dva centimetra otvot na ulazu cijevi metnuta u naj hladnijoj prostoriji a povratna na u sbobi veceg boravka i vidjeces toplinu. Radi isto kao dimnjak vuce topli zrak vani uvlaci hladi unutra. Jeste li mi Licani od vrijela mudrosti a ne od propasti. Mjesto da idete u Beograd da vas uce o sranju mozete sami zamisati bajo izlaz. Svi znadete da teperature zemlje dva metra duboka uvjek stoji 18 stupnjeva po zimi a ljeti 13 pa sto vam fali ako napravite sto sam vam rekao sa prvim strofama.
    Sad tako ist napravite Skadiste na Vrhovinama da se i oni podignu i krenu naprijed. U nas Senj trebate postavit skadiste za uvoz drveta iz Canade opet ce biti vise poslova. Uskoci su krva placali da brane obale i otoke Hrvatske. U senju mora bit klub u nogometu u drugoj ili trecoj Hrvatskoj ligi. Ima veliki broj mladi Licana po svjetu da igraju ljepi nogomet. Markus Rukavina, Maxim Tomljenovic, Mateo Brkich Lopez, Niko Brkich, vanredi igraci u mladosti. Jedan dan trebaju zaigrat na ognjicu djedovine i dignuti Sahovsko Polje.

Comments are closed.