Perušić: SDP-HNS-HSLS zajedno na izbore

Još jedan u nizu mnogih koalicijskih sporazuma na području Ličko-senjske županije potpisan je jučer u prostorijama perušićke vijećnice između triju stranaka, SDP-a, HNS-a te HSLS-a.

U ovoj koaliciji kandidat za načelnika općine Perušić je Vlado Orešković (SDP) dok su kandidati za njegove zamjenike Milan Kolak (HNS) i Ivan Ćutić (HSLS).

Nastavak ispod oglasa

Sva trojica su istaknula da je vrijeme da se općinski novac počne transparentno trošiti, a kao najveću zadaću, ako dobiju izbore, naveli su vraćanje starog sjaja nekad prosperitetnoj općini.

– Temeljit ćemo kampanju na puno velikih zašto. Prvo zašto je da smo prije četiri godine imali proračun oko 30 milijuna kuna, a zadnji proračun koji je usvojen za 2012. iznosi 6,8 milijuna kuna. I tu moramo uvrstiti 720 tisuća kuna kredita. Sa 30 na 6 milijuna u četiri godine. Koji se odgovor nameće? Tu nešto ne štima. Nedavno je objavljen članak hvalospjeva kako je naš načelnik Turić preko 20 puta povećao proračun. Smiješno je tako istupati u javnost i govoriti neistinu. U vrijeme kada je načelnik Turić dobio mandat, Ivo sanader je bio na čelu Vlade. Taj Ivo ode i ostavi oko sebe pustoš i počne se srozavati proračun općine Perušić. Presimptomatično da bi bilo slučajno. Trošilo se samo da bi se trošilo, kazao je Orešković.

Naveo je mnoge greške aktualnog načelnika Ivice Turića (HDZ) počevši sa kilometrima kanalizacije u koju ni jedna kap fekalija nije ušla, nestajanjem godišnje 100 ljudi u općini, što prirodnim odabirom, što odlaskom, sagrađenim kilometrima vodovoda i cesta koji nikome ne služe i nikuda ne vode…

– To je taj princip pijanog miljardera kad imaš novca, ajmo se pokazati, a kad uđeš u mišju rupu hvataš se za tamo neke face koje su nestale sa političke scene i govoriš kako su te one krivo usmjerile, istaknuo je.

– Želja nam je u Perušiću okupiti sve stranke koje žele boljitak ovom mjestu i koje ne žele raditi kao što se do sada radilo. Želimo ovu općinu približiti malom čovjeku. Ova općina se “odvrljila” od ljudi, nekolicina ima koristi, a ostali kao da nisu žitelji općine. Ova koalicija može dobro raditi. Mislim da ćemo imati podršku i od državne politike jer svi smo svjesni da Lika i sve naše općine ovise od pomoći države, kazao je Kolak.

Ćutić, nekadašnji načelnik općine, istaknuo je kako vlast treba približiti ljudima te da ona nije samo za odabrane kako je bilo do sada.

I.V.P.