Premala je bila župna crkva sv. Križa u Perušiću da primi svu silu vjernika koji su se danas popodne došli oprostiti od svoga dugogodišnjeg župnika Josipa Mustaća.

Župnik Josip Mustać preminuo je jučer u Općoj bolnici Gospić, nakon teške bolesti i operacije. Mons. Mustać je za svećenika zaređen 3. srpnja 1960. u Senju. U listopadu iste godine preuzima upravu župe Cvitović, a 3. kolovoza 1963. premješten je u Drežnik i upravlja župama Drežnik Grad, Rakovica i Vaganac. Dana 7. kolovoza 1963. razriješen je župe Rakovica.

Upraviteljem župa Perušić i Kaluđerovac imenovan je 18. srpnja 1965. i u njima ostaje sve do svoje smrti. Vršio je službu dekana Gospićkog i Perušićkog dekanata. Na Uzvišenje Sv. Križa 14. rujna 2010. koji je zaštitnik župe Perušić proslavio je pedesetu obljetnicu misništva. Tom prigodom ga je biskup gospićko-senjski mons. dr. Mile Bogović imenovao začasnim kanonikom katedralnog kaptola Sv. Marije u Senju.

Župnik Mustać ispraćen je koncelebriranom sv. misom u župnoj crkvi Sv. Križa koju je predvodio dekan i generalni vikar biskupije mons.mr.Tomislav Šporčić, a pogreb će se  održati sutra u 12 sati, u župnoj crkvi u Privlaci.

hj