Perušićanin skrivao automatsku pušku i hrpu metaka

Protekloga vikenda na području Policijske uprave ličko-senjske evidentirana su tri kaznena djela, devet prometnih nesreća i dva narušavanja javnog reda i mira.
Policijski službenici dovršili su kriminalističko istraživanje nad 58-godišnjakom s područja Perušića zbog osnova sumnje da je počinio kazneno djelo nedozvoljenog posjedovanja, izrade i nabavljanja oružja i eksplozivnih tvari. U sklopu kriminalističkog istraživanja izvršena je pretraga prostorija koje on koristi u kojoj je pronađeno 605 komada raznog streljiva i automatska puška, koje je neovlašteno posjedovao.
Protiv ljubitelja oružja će biti podnijeta kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.
Opet krađe u Novalji. U razdoblju od 12. do 22. rujna ondje je nepoznati počinitelj provalio je u kuću u vlasništvu 67-godišnjaka iz Rijeke, iz koje je ukrao nakit.
U petak u Nacionalnom parku „Plitvička jezera“, nepoznati lopov je iz torbice ukrao osobne dokumente i novac u vlasništvu 70-godišnjeg talijanskog državljanina.
Tijekom proteklog vikenda na području Policijske uprave ličko-senjske provedene su preventivno-represivne akcije u prometu usmjerene na održavanje povoljnog stanja sigurnosti u cestovnom prometu, te sankcioniranja prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja i upravljanja pod utjecajem alkohola i droga. U tom periodu utvrđeno je ukupno 106 prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja i 8 prekršaja upravljanja pod utjecajem alkohola. Najveća koncentracija alkohola prilikom kontrole vozača izmjerena je u nedjelju u Gospiću kod 24-godišnjeg hrvatskog državljanina (2.01 g/kg).

PULS/L. O.

Nastavak ispod oglasa