PERUŠIĆ – Već osmu godinu za redom  članovi  Prvog ličkog veslačkog kluba Perušić priređuju veslačku regatu. Krenulo se skromno, kako to obično biva, da bi s vremenom  u krugovima ljubitelja veslanja ova manifestacija postala poznata i uvrštena u kalendar sličnih događaja na nacionalnoj razini. Predsjednik kluba Mile Jurišić-Rus u razgovoru ističe kako je riječ o natjecanju u kojem pobjeđuju svi koji se u nekoj od posada otisnu  rijekom Likom.

regata3
Mile Jurišić-Rus

-Sve je krenulo od nekoliko perušićkih entuzijasta koji vole boraviti u prirodi, a veslanje na rijeci doživljaj je kao malo koji. Svake godine postupno je rastao broj natjecatelja, odnosno posada. Tako ove godine očekujemo do 15 posada. Imat ćemo  i jednu posadu iz inozemstva. Pridružit će nam je volonteri iz Utočišta za medvjede u Kuterevu koji su doznali za našu regatu i svakako žele na njoj sudjelovati. Riječ je o Belgijancima koji su očarani ljepotama naše Like, a nakon veslanja rijekom Likom vjerujemo da će nam se vraćati i narednih godina. Natjecanja će se vršiti u dvjema kategorijama: kanu četverosjed i dvosjed. Ekipe mogu biti mješovite muško-ženske, nema dobnih granica niti bilo kakvih ograničenja. Važna je zabava i uživanje i ništa osim toga, rekao nam je Rus koji ističe da će načelnik Općine Perušić Ivan Turić-Bećar osigurati hranu na cilju u Ćojluku, dok će se piće prodavati po vrlo prihvatljivim cijenama. Za razliku od ranijih godina ovogodišnja regata kreće od kućice u Ćojluku prema Mušaluku. Nakon 2 km veslanja ekipe se okreću oko signalne bove i vraćaju natrag istim putem.

-Nikada do sada tijekom naših veslačkih regata nije zabilježen niti jedan incident, niti na vodi, niti na kopnu, ističe Mile Jurišić-Rus. Kao što sam rekao cilj cijele priče je druženje i dobra zabava i boravak u prirodi. Uvjeren sam da će tako biti i ove godine!Zato su nam dobro došli svi ljudi koji razmišljaju kao i mi!!!

   Perušićki veslači su poziv za okupljanje odaslali putem svih lokalnih medija želeći da dobro započeta veslačko-rekreacijska priča postane još masovnija, iako niti ovih godina nije nedostajalo niti natjecatelja, a još manje publike koja ih je bodrila.

M. S.