Predstavnici Grada Otočca predvođeni gradonačelnikom Stjepanom Kostelcom danas su na gradskom groblju u Otočcu, odali počast i pijetet Draženu Bobincu a u povodu 5. obljetnice njegove smrti.
Uz gradonačelnika Stjepana Kostelca svijeće su zapalili i poklonili se, zamjenik gradonačelnika Nenad Janković, predsjednik HSS GO Otočac i predsjednik GV Otočca Slaven Prpić, potpredsjednik GV Otočca Josip Grčević–Šerif, predsjednik HSU GO Otočac Ivan Bižanović, predsjednica HSP AS GO Otočac Ivana Prpić, te prijatelji, suborci i štovatelji njegovog lika i djela.

Potp.GV Otočca Josip Grčević Šerif
Potp.GV Otočca Josip Grčević Šerif

„Generacijama koje dolaze moramo govoriti istinu o Draženu Bobincu, moramo govoriti o njegovim djelima i širiti njegovu ideju i ideju pokojnog predsjednika dr. Franje Tuđmana. Dražen Bobinac bio je veliki čovjek, koji je prije 25 godina radio na promidžbi i na utemeljenju HDZ-a kao stožerne i najjače stranke u Hrvata glede ostamoljenja države Hrvatske. Bio je predsjednik kriznog Stožera u početku i pripremama za Domovinski rat, bio je Saborski zastupnik, bio je zastupnik u Vijeću Republika i pokrajina bivše Jugoslavije, obnašao je niz dužnosti a između ostalog bio je naš prvi gradonačelnik u samostalnoj RH. Bio je čovjek posebnih karakteristika, čovjek koji je bio uključiv, i uvijek je našao vremena za dijalog. Mi nećemo dozvoliti da se zaboravi, jer ljudi bez prošlosti i društvo bez prošlosti nemaju ni budućnosti“ – kazao je Josip Grčević Šerif.
S ciljem očuvanja i vrednovanja lika i djela Dražena Bobinca u Otočcu je osnovana udruga koja nosi njegovo ime, središnji gradski trg nosi njegovo ime, a u skoro vrijeme u parku memorije postavit će se i bista (reljef) dr. Dražena Bobinca a sve sa ciljem da se ime i djelo dr. Dražena Bobinca ne zaboravi.
D.Prša