Pet pušaka, bajuneta, meci oko nas…

Nešto smo se naglo opoštenili, ili manje ludujemo na cestama-dalo bi se zaključiti iz izvješća Policijske uprave ličko-senjske koje je jučer sasvim izostalo jer se ništa vrijedno medijske pozornosti nije niti dogodilo. Ali zato ima nečega danas.
Policijski službenici PU ličko-senjske dovršili su kriminalističko istraživanje nad 32-godišnjakom iz Otočca zbog osnova sumnje da je počinio kazneno djelo oštećenja tuđe stvari. Majstora se sumnjiči da je 10. listopada 2015. godine u 1.30 sati u Otočcu rukom razbio zadnje vjetrobransko stalo na osobnom automobilu vlasništvo 54-godišnjaka iz Otočca.

Opet nam dobra vijest stiže vezano uz dragovoljnu predaja i pronalazak minsko-eksplozivnog sredstva. Jučer je u Buniću, općina Udbina, jedna gospođa dragovoljno predala pet pušaka, 15 bombi, 15 tromblonskih mina i 2 223 komada raznog streljiva. Mali arsenal i hvale vrijedna gesta. Tko zna koliko se ovakvih i daleko većih arsenala čuva po kućama i gospodarskim zgradama Like, po naivnoj teoriji. U Poljicama, općina Udbina, djelatnik jednog poduzeća prilikom izvođenja građevinskih radova pronašao topovsko zrno.
Navedena minsko-eksplozivna sredstva je policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu Policijske uprave ličko-senjske izuzeo i pohranio u skladište do uništenja.

PU/H. J.