Općinski načelnik Općine Plitvička Jezera Boris Luketić temeljem utvrđene konačne liste kandidata za dodjelu stipendija u akademskoj godini 2014./2015., donio je odluku o dodjeli stipendija Općine Plitvička Jezera u akademskoj godini 2014./2015, po kojoj će stipendije u iznosu od 1.000 kn mjesečno, od 01.01.2015. godine do završetka studija biti isplaćivane pod uvjetima i na način utvrđen Pravilnikom o postupku i kriterijima za dodjelu stipendija Općine Plitvička Jezera petorici studenata: Ivana Žafran Smoljanac, Sveučilište u Zagrebu Prirodoslovno-matematički fakultet, Bijana Đerić, Sveučilište u Zagrebu Prirodoslovno-matematički fakultet, Ivona Rogić, Sveučilište Josipa Juraja Strossmayera u Osijeku, Marko Rumenović, Sveučilište u Zgrebu, Ekonomski fakultet, Robert Burić, Sveučilište u Zagrebu,Rudarsko-geološko-naftni fakultet.
Ovo je zasigurno jedna od itekako hvale vrijednih potpora ali i potvrda socijalne osjetljivosti općinskih struktura prema mladim ljudima za što je Općina Plitvička jezera uvijek imala razumijevanje.
Ovo je dio naše dužnosti, kao predstavnika socijalnih vlasti i socijale općine. Na vama je da i nadalje dobro učite kako bi vama, ali i vašim roditeljima, bilo lakše, i kako bi si stvorili sigurnu budućnost, a poslije se uključili u svekoliki razvitak mjesta iz kojeg ste otišli na fakultete”, poručio je mladima studentima općinski načelnik Boris Luketić u prigodi potpisivanja ugovora sa petoricom studenata.
D.Prša