Petar Krmpotić i službeno je gradonačelnik

   GOSPIĆ – U uredu gradonačelnika Grada Gospića izvršena je danas i formalna primopredaja dužnosti bivšeg gradonačelnika Milana Kolića novom gradonačelniku Petru Krmpotiću. Na ovaj se način provelo „slovo zakona“ po kojemu su odbačena žalba Krmpotićevog protukandidata Karla Starčevića o navodnim neregularnostima u II. krugu izbora za gradonačelnika Grada Gospića. Primopredaja je zapravo izvršena između novog gradonačelnika Petra Krmpotića i njegova zamjenika Ivana Biljana koji je  u međuvremenu obnašao dužnost  gradonačelnika.Govoreći o svojem prethodniku novi se gradonačelnik zahvalio na požrtvovnosti i nastojanjima da Grad Gospić bude, kako je kazao, grad  uređen za dostojan život svih građana.

– Koristim prigodu zahvaliti se g. Koliću na 16 godina predanog rada na mjestu gradonačelnika Grada Gospića, rekao je Krmpotić. U vremenima koja dolaze nastojat ćemo nastaviti s apliciranjem projekata i nastaviti prostorno planiranje. Budući je g. Kolić sada župan Ličko-senjske županije uvjeren sam da će dosadašnja dobra suradnja još više produbiti jer g. Kolić odlično poznaje problematiku Gospića, a svoja će iskustva itekako moći implementirati u novu dužnost. Ja i moji zamjenici gospođa Marta Grgurić i gospodin Ivan Biljan nastavit ćemo biti svima na dispoziciji, a javnost ćemo o svim važnijim pitanjima izvještavati barem jednom mjesečno tijekom press konferencija, po potrebi i  učestalije, rekao je gradonačelnik Krmpotić. Bivši gradonačelnik, župan Milan Kolić zahvalio se na suradnji svim službama, pročelnicima i djelatnicima Grada Gospića.

Nastavak ispod oglasa

-Zahvaljujem se i svim građankama i građanima Grada Gospića na svakoj konstruktivnoj primjedbi, na svakom savjetu jer je sve to imalo za cilj kvalitetniji život svih nas. Gradonačelnik Krmpotić je najavio još dinamičniji razvoj Gospića i ja ću mu kao župan i cijela županijska uprava  u tome davati maksimalnu podršku. Isto ću činiti i svim općinama i gradovima na području naše županije. Dolazi novo vrijeme, vrijeme Europske unije, dolaze nam nove obveze i novi izazovi na koje ćemo zajednički znati odgovoriti, zaključio je župan Milan Kolić. Tijekom susreta s novinarima bilo je riječi i o upitu Gradskoj upravi vezanom uz navodni obvezni povrat većih novčanih iznosa Hrvatskim auto-cesta. Situaciju je pojasnio župan  Kolić koji je bio gradonačelnik u vrijeme izgradnje auto-ceste.

-U vrijeme izgradnje auto-ceste Grad Gospić je sukladno Zakonu o komunalnim naknadama obračunao komunalne naknade HAC-u za područje Gospića kroz koji prolazi A1. Isto su učinile i sve druge jedinice lokalne samouprave u našoj, ali i ostalim županijama. Resorno je Ministarstvo ukinulo sve te  odluke. Na rješenje Upravnog suda Grad Gospić će poduzeti sva pravna sredstva kako bi dokazao pravovaljanost ranijih odluka, kazao je župan Milan Kolić. Gradonačelnik Krmpotić je uvjeren da će Grad Gospić dobiti ovaj spor koristeći sva pravna sredstva, riječ je iznosu nešto većem o 6 milijuna kuna. Komentirajući ovu situaciju župan Kolić smatra  potpuno ispravnim odlukeu vezanu uz naplatu komunalnih doprinosa HAC-u, prvenstveno stoga što u ono vrijeme nije postojao zakon po kojemu bi se takva naknada ne bi naplaćivala. Negativno intoniranje ove situacije  župan smatra nekorektnim istupima  nekih  medija s ciljem stvaranja nepostojećih senzacija.

M. S.