Petrit Ceku održao koncert u Lunjskim maslinicima

U amfiteatru Vrtova lunjskih maslina,  vrhunski glazbenik  Petrit Ceku, okružen  tisućljetnim maslinama i mnogobrojnom publikom održao je koncert za pamćenje.

Publika, koja je do posljednjeg mjesta ispunila kameno gledalište diskretno uronjeno u netaknutu prirodu,  oduševljeno je pratila  izvedbu djela  J.S.Bacha i Franza Schuberta,, a u drugom dijelu Fandago, op.16 Dionisia Auguada te Tri Trubadurske Stjepana Šuleka, jedino Šulekovo djelo za gitaru, koje nas je na kraju koncerta zvukovima gitare vodilo na dugo putovanje, u neka druga romantična vremena, konkretno u europski kasni srednji vijek.  

Nastavak ispod oglasa

Petrit Ceku u Vrtovima Lunjskih maslina nastupio je u sklopu  Pag Art Festivala, čiji je začetnik i umjetnički direktor naš istaknuti pijanist Lovro Pogorelić i koji se cijeli niz godina održava na Pagu, ranije u Gradu Pagu, a posljednjih nekoliko godina uz grad Pag, program se odvija u Kolanu i Gradu Novalji.

Stoga  možemo reći da ova istaknuta manifestacija klasične glazbe povezuje cijeli otok Pag. Glazbeniku Ceku  posebno je zadovoljstvo bilo nastupati u amfiteatru Vrtova lunjskih maslina, koji se sve više profilira kao pozornica stvorena za izvedbu klasičnih dijela, što publika intenzivno prepoznaje i svojim dolascima redovito puni gledalište do posljednjeg mjesta.

Vrijedi istaknuti da je upravo Pag Art Festival, poznatiji kao brend PAF, odnosno njegovi osnivači Lovro i Nina Pogorelić, pred deset godina organizirali koncert tada vrlo mladog Petrita Cekua i predstavili ga publici kao vrlo nadarenog umjetnika. U međuvremenu glazbenik je osvojio brojna priznanja i nagrade u svijetu, ali se svojoj “staroj ljubavi”, Pag Art Festivalu vrlo rado vraća, a publici daruje nezaboravne trenutke.

Koncerte klasične glazbe u organizaciji PAF-a, od samog početke podržavaju i financijski pomažu  Grad Novalja i Odjel za kulturu, kao i Turistička zajednica Grada Novalje, koji će se i dalje zalagati za veći  broj koncerata klasične glazbe, naročito na lokalitetu Vrtova lunjskih maslina, koristeći sve blagodati i ljepotu okruženja, kao i očaravajuću atmosferu amfiteatra.

L.O./L