Petry ne dolazi na sučeljavanje jer u Gospić stiže Andrej Plenković

Ernest Petry

Već je poznat rezultat sučeljavanja Petry-Milinović. Podsjećamo da je danas Darko Milinović (LiPO) pozvao  u četvrtak na izravno sučeljavanje protukandidata Ernesta Petryja, kandidata koalicije HDZ-HSS-HSU-HBS u drugom izbornom krugu za dužnost ličko-senjskog župana. Petry je rekao da na sučeljavanje ne dolazi. 

Milinović javnim pozivom naglašava da do sada nije bilo organizirano sučeljavanje, te je pozvao Petryja da dođe sutra, u četvrtak u 18 sati u gospićku Dvoranu Pučkog otvorenog učilišta dr. Ante Starčević. Ponudio je i pravila sučeljavanja po kojima će oba kandidata moći dovesti u publiku po 10 osoba.  Jedan drugome će uputiti po deset pitanja, odgovori će biti ograničeni na dvije minute trajanja, uz minutne replike. Predviđen je i odgovor na repliku u trajanju od 30 sekundi.

Nastavak ispod oglasa

U nedjelju su u prvom krugu birači Milinoviću dali 33,26 posto glasova, a Petryju 32,04 posto.

“Ernest na to sučeljavanje neće doći”, rekao je medijima Ernest Petry i poručio javnosti da se “Milinović poigrava s njim jer zna da sutra u Gospić dolazi predsjednik HDZ-a i premijer Andrej Plenković”.

-Naš je hodogram popunjen tjedan dana unaprijed, sutra popodne nam dolazi gospodin Plenković, a nakon toga imamo zakazan susret s biračima u Lovincu, ostale dane u Senju, Otočcu i ostalo. I onda se on sjeti, više se hvata za slamku spasa i htio bi nam razbiti hodogram aktivnosti”, rekao je Petry i dodao da ne bježi od sučeljavanja.

L.O.