Petry:”Radoševiću vi ste loš učenik spin doktora Ive Sanadera, a iz HSLS-a ste prešli u HDZ”

Ernest Petry

Na adresu portala Lika online stiglo je reagiranje Ernesta Petrya na reagiranje predsjdnika GV Grada Gospića Petra Radoševića. Priopćenje prenosimo u cijelosti:

Petry: “Radoševiću vi ste loš učenik spin doktora Ive Sanadera, a iz HSLS-a ste prešli u HDZ”

Nastavak ispod oglasa

Gdine. Radoševiću najprije trebate skinuti čarape da biste oprali noge, a čini mi se da ste još uvijek u koledžicama i pokušavate oprati ruke umjesto nogu jer nešto ružno zaudara iz vaših riječi.

Zaboravili ste u svojim manipulacijama iznesti javnosti činjenice da ste ne tako davno bili član HSLS-a iz kojega ste prešli u HDZ radi političkih položajčića, a možda je taj čin bio i uvjet zapošljavanja na mjestu pravnika u bolnici Gospić iako ste u tom trenutku imali završenu višu upravnu školu, a zaposlili ste se na sistematizirano mjesto diplomiranog pravnika.

Molim Vas da pod moralnom odgovornošću pojasnite javnosti da li ste bili član HSLS-a i da li ste se zaposlili na radno mjesto diplomiranog pravnika u bolnici iako za isto niste imali odgovarajuću stručnu spremu???

Gdine. Radošević poduzeće u kojemu radim je transparentno i kao što i sami navodite godišnja izvješća o poslovanju objavljujemo javno, tako da nas o našoj dostupnosti podacima ne trebate podučavati, ali bi bilo poželjno da jednako tako vodite brigu i o dostupnosti financijskih podataka u segmentima poslovanja u kojima ste vi angažirani (bilo stranačkom bilo poslovnom).

Odjednom se pozivate na 2007. god. kada su u Elektrolicia Gospić postojala kapitalna ulaganja (npr. izgradnja poslovne zgrade Elektrolike Gospić u Smiljanu ili Senju, izgradnja TS 110/35 kV itd.), a koja treba razlikovati od sredstava dobivenih od sjedišta društva za redovno investicijsko poslovanje i redovno održavanje EE objekata. Sada se povlačite jer ste u prvom obraćanju javnosti iznesli da se je dugi niz godina od strane HEP-a ulagalo po 100 miliona kuna godišnje u Ličko-senjsku županiju. U koliko niste upoznati u način financijskog poslovanja ovim putem vam pojašnjavam primjer na ustanovi u kojoj ste „zaposleni“. Npr. U koliko se prikažu financijska sredstva za izgradnju objekta u krugu bolnice Gospić u jednoj kalendarskoj godini proizlazi da druge godine neće biti toliko visoka ulaganja jer se ponovno neće graditi ista zgrada. Možda ste vi izučeni da prikazujete gradnju jednog objekta više puta, ali se iskreno nadam da niste i da ste shvatili razliku između kapitalnih i redovnih ulaganja.

Nadalje napominjem da je Plan investicija za 2013. god. odnosno plan za godinu od kada sam ja odgovorna osoba Elektrolike Gospić izrađivan na temelju odobrenih sredstava iz sjedišta društva, a isti je izrađivao moj prethodnik Nikola Šulentića sa suradnicima, a sve iz razloga jer se plan počinje izrađivati u listopadu tekuće godine za slijedeću godinu, a ja sam na mjesto direktora imenovan u studenom 2012. god. Dakle nisam ja izrađivao plan na koji se pozivate, ali moja je odgovornost da ga realiziram u što je moguće boljoj angažiranosti i obračunatosti, a što sam vam jučer pojasnio i naveo da se nadam da će se isti realizirati u visokom postotku realizacije. Ujedno napominjem da su ulaganja u 2013. god. mnogo veća od onih koja spominjete u svojim spin frazama.

Gdine. Radoševiću Hrvatska narodna stranka je stranka liberalnog karaktera u kojoj svaki član slobodno može izraziti svoje mišljenje, a da zbog toga nema političke odgovornosti, a što u vašoj stranci nažalost još uvijek nije slučaj.

Zanima vas i moje mišljenje o statusu Hrvata u BiH što nije lokalni problem, ali ovim putem ću vam javno iznesti da je moje osobno mišljenje po tom pitanju da je Hrvatski narod konstituivni narod u BiH, te da im Hrvatska država treba pomoći u svim segmentima međunarodne politike, a kada i Republika BiH postane članica EU u tom trenutku zasigurno će profitirati i Hrvatski narod u BiH.

I dalje ostajem kod svog prvog odgovora odnosno da na temelju Vaših izjava o investicijama HEP-a u 100-tinama milijuna kuna na godišnjoj razini prije nego što sam ja postao direktor Elektrolike Gospić molim državne institucije odnosno PNUSKOK, USKOK, DRŽAVNO ODVJETNIŠTVO i MUP da poduzmu istražne radnje o nestalom novcu koji je po vašim navodima s razine HEP-a investiran u Ličko-senjsku županiju.

Gdine. Radoševiću ovim putem vas podsjećam da ja nisam na optuženičkoj klupi kao vaša stranka da bi mi vi postavljali pitanja, a što se tiče veleizdaje mogu konstatirati da je najveću veleizdaju Hrvatske države počinio vaš bivši predsjednik Ivo Sanader koji je sa svojim sljedbenicima opljačkao Hrvatsku državu, a vi i vama slični ste mu pljeskali i mahali zastavicama iz prvih redova!

Ja se na svoju prošlost i sadašnjost iznimno ponosim i ovim putem Vas javno pitam kaka imate hrabrosti kritizirati tuđe poslove rezultate, a da ne iskažete svoje, osim što javno blebećete i dezinformirate javnost, a da ništa konkretno ne radite, te da od svega toga jako dobro živite!

Da li vas je imalo sramota pričati o mom moralu, a da sakrivate svoju prošlost?

Recite javnosti koje su to vaše sposobnosti?

Što vi uopće u životu radite?

U Gospiću, 30. 11. 2013. god.

 

Predsjednik gradske podružnice        

Hrvatske narodne stranke za Grad Gospić i  

vijećnik u gradskom vijeću Grada Gospića

Ernest Petry, mag. iur.