Ilustracija

Tijekom proteklog vikenda (10. – 13. svibnja 2019. godine) na području Policijske uprave ličko-senjske evidentirano je sedam prometnih nesreća, jedno narušavanje javnog reda i mira i pronalazak minsko-eksplozivnog sredstva.

Policijski službenici Policijske postaje Senj dovršili su kriminalističko istraživanje nad 54-godišnjakom iz Donjeg Kosinja zbog osnova sumnje da je počinio kazneno djelo krađe.

Sumnjiči se da je 26. travnja 2019. godine iz dvorišta u mjestu Krasno, otuđio traktorsku prikolicu u vlasništvu 63-godišnjaka iz Zagreba.

Nadležnom državnom odvjetništvu biti će dostavljeno posebno izvješće kao nadopuna kaznene prijave.

Tri prometne nesreće su s ozlijeđenim osobama, a dogodile su se na području Gospića (jedna prometna nesreća u kojoj je jedna osoba teško ozlijeđena) i Korenice (dvije prometne nesreće u kojima su tri osobe lakše ozlijeđene).

Izdvajamo prometnu nesreću koja se dogodila u subotu, 11. svibnja u 15.15 sati na državnoj cesti 50, u mjestu Ričice, Općina Lovinac, kada 77-godišnjak s područja Općine Lovinac, upravljajući osobnim automobilom gospićke registracijske oznake pod utjecajem alkohola (1,07 g/kg), nije prilagodio brzinu kretanja automobila, te je izgubio nadzor nad upravljačem, sletio udesno van kolnika i udario u metalni stup prometnog znaka. Vozač je teško ozlijeđen, te je zadržan na liječenju u Općoj bolnici u Gospiću.

Ostale prometne nesreće su s materijalnom štetom, a dogodile su se na području Gospića (2), Donjeg Lapca (1) i Korenice (1).

Tijekom proteklog vikenda na području Policijske uprave ličko-senjske provedene su preventivno-represivne akcije u prometu usmjerene na održavanje povoljnog stanja sigurnosti u cestovnom prometu, te sankcioniranja prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja i upravljanja pod utjecajem alkohola i droga.

U tom periodu utvrđeno je ukupno 65 prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja i 6 prekršaja upravljanja pod utjecajem alkohola.

Najveća koncentracija alkohola prilikom kontrole vozača izmjerena je jučer u Otočcu, kod 24-godišnjeg hrvatskog državljana (1.51 g/kg). On je isključen iz prometa, te će protiv njega biti podnesen optužni prijedlog nadležnom sudu.

Najveća utvrđena brzina kretanja od 235 km/h izmjerena je u subotu na autocesti A-1, u smjeru Zagreba, gdje je brzina prometnim znakom ograničena na 130 km/h, kada je 37-godišnji hrvatski državljanin upravljao osobnim automobilom. On je kažnjen novčanom kaznom, te mu je izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije na području RH u trajanju od 1 mjeseca.

L.O./PULS