Pijan se potukao u kafiću pa bez dozvole vozio ukradeni automobil

Izvješće Policijske uprave ličko-senjske govori o završenom kriminalističkom istraživanju nad 20-godišnjakom s područja Josipdola zbog osnova sumnje da je počinio kazneno djelo. 

On se sumnjiči da je u petak, 15. travnja 2022. godine oko 20 sati u Vrhovinama kod Otočca ispred jednog ugostiteljskog objekta bez znanja vlasnika sjeo u otključani osobni automobil u vlasništvu 45-godišnjaka iz Vrhovina u kojem su se u kontakt bravici nalazili ključevi. Kada je upalio automobil uputio se u nepoznatom smjeru.

Ubrzo je uhvaćen u mjestu Plaški kada je utvrđeno da je ukradenim automobilom upravljao prije stjecanja prava na upravljanje, dakle bez položenog vozačkog ispita. Uz to je neposredno prije sjedanja u automobil u ugostiteljskom objektu u Vrhovinama narušavao javni red i mir na način da se fizički sukobio s četiri muškaraca zadavši im više udaraca po glavi i tijelu.

Po okončanju kriminalističkog istraživanja, on je doveden pritvorskom nadzorniku i protiv njega je podnesena kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu, kao i optužni prijedlog nadležnom sudu.

Kriminalističkim istraživanjem je također utvrđeno da je vlasnik ukradenog automobila počinio prekršaj iz Zakona o nabavi i posjedovanju oružja građana s obzirom da je u otključanom automobilu, bez nadzora i dostupno neovlaštenim osobama ostavio poluautomatsku pušku i pištolj za koje posjeduje oružni list. 

Nastavak ispod oglasa

Tijekom proteklog vikenda provedene su akcije nadzora na prometnicama. Pri tome je 26. godišnji hrvatski državljanin koji je svojim Audijem iznad ograničenja brzine na dionici  A-1, između čvora Gospić i odmorišta Janče. Izmjerena brzina kretanja automobila bila je 251 km/h.

On je kažnjen novčanom kaznom, te mu je izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju od 1 mjeseca i optužni prijedlog nadležnom sudu. 

L.O./PULS