Prema Odluci Hrvatskog sabora 18. studenoga obilježavamo kao Dan sjećanja na Vukovar. Danas će Kolona sjećanja u tome gradu heroju, ili gradu heroja, prijeći put od 5,5 kilometara, od Vukovarske bolnice do Memorijalnog groblja.

Obilježavanje tragedija Vukovara i Škabrnje organizira se danas diljem Ličko-senjske županije. U Otočcu i Brinju komemoracija je održana ovoga petka, dok se Senj tih tragičnih dana iz 1991. godine prisjetio mnoštvom sadržaja, komemoracijom, scenskim prikazima, priredbama… U Gospiću će se večeras nakon svete mise u katedrali Navještenja blažene djevice Marije koja počinje u 18 sati građani pokloniti svim nedužnim žrtvama kod spomen-obilježja u Parku blaženog Alojzija Stepinca.

Na nogometnom igralištu Laktinac Općina Karlobag večeras od 17 sati organizira paljenje svijeća i molitve za sve stradalnike Domovinskog rata. Kod spomen-obilježja poginulim hrvatskim braniteljima u središtuPerušića svijeće će se upaliti od 18 sati. U Lovincu će se komemoracija održati od 18.30 sati kod crkve Svetog Mihovila. Nakon toga će s početkom od 19 sati biti predstavljena knjiga „Preživio sam Vukovar i Ovčaru“ autora Vilima Karlovića.

L. O.