Pjesma za žrtve Široke Kule

Premalo je riječi da bi se opisala tragedija sela Široka Kula pored Gospića. Na dan 13. listopada navršit će se 30. obljetnica početka stradavanja mještana, a nakon četiri godine okupacije broj mučenih i surovo likvidiranih mještana tijekom Domovinskog rata popeo se na 40. Egzekutori nisu tada poštedjeli niti dvoje djece, Vericu Nikšić (13) i Ivana Nikšića (17).

Poznati umjetnik, pjevač, skladatelj i instrumentalist Stanko Šarić, frontmen Zlatnih dukata, uglazbio je riječi tekstopisca Branimira Mikića i ovu odu posvetio žrtvama Široke Kule. Tekst pjesme već je uklesan u kamenu i bit će dio spomenika postavljenog u Širokoj Kuli povodom ovih tragičnih događaja.

Nastavak ispod oglasa

Pjesma je napisana i snimljena, kao i izgradnja spomenika zahvaljujući angažmanu nekolicine Kuljana, a ove godine na godišnjicu obilježavanja Dana žrtava Široke kule (13. listopada) će biti postavljeno i spomen obilježje koje se trenutno izgrađuje.

Spomenik će financirati Ministarstvo hrvatskih branitelja u suradnji s Udrugom branitelja 118. brigade ZNG-a i uz ispomoć Ličko-senjske županije.

L. O.