Na Skupštini Planinarskog društva „Željezničar“ iz Gospića održanoj početkom ožujka izglasan je Plan rada i aktivnosti za ovu godinu. U skladu s pandamijom COVID-19 članovi Upravnog odbora odlučili su kako će se plan izleta i aktivnosti ove godine izvoditi ponešto drugačijom dinamikom, sa objavom aktivnosti na web stranici društva za nekoliko sljedećih mjeseci te informiranjem članova putem sastanaka, Whatsapp i Facebook grupe.

Tako izleti u svibnju počinju već sutra, 2. svibnja kada će se kod planinarskog domaKugina kuča organizirati  Dan medvjeđeg luka. Od 7. do 9.  svibnja na rasporedu je  ‘Green line of reconnection’, međunarodni Erasmus+ projekt. Izlet na lokalitetima Premužićeva – Visibaba – Prikinuto brdo – Budakovo brdo na rasporedu je 22. svibnja. Sutradan, 23. svibnja planirana je radna akcija  uređenja okoliša Kugine kuće.

Aktivnosti u lipnju započet će usponom na  Vaganski vrh 6. lipnja. Od 12. do 13. lipnja održat će se Dani hrvatskih planinara u Đurđevcu. Radna akcija – Visočica najavljena je za 19. lipnja. Tradicionalna  ‘Četiri godišnja doba na Oštri i Metlači’ najavljena su za 20. lipnja.

Izleti u srpnju trebali bi započeti 3. 7.  kada se planira  ‘Tradicionalni pohod na Visočicu 2021.’. Pohod na Kremen najavljen je 18. srpnja, a  noćni uspon na Visočicu povodom dana grada Gospića bit će održan 23. srpnja. U vremenu od 26. srpnja do 13. kolovoza najavlljena je ljetna stanka.

L.O./M. K.