Michelle Salome Kursar, Maja Loncarevic i Lara Ivezic 01

Finalistice izbora Kraljice Jadrana, okupile su se na najsretnijem otoku Rabu, kako bi se predstavile i borile za titulu najljepše. Stručni žiri je imao pune ruke posla jer nije bio lagan zadatak izabrati onu najljepšu djevojku koja će sudjelovati na izboru Kraljice Hrvatske i u konačnici na izboru za Kraljicu Svijeta. Prepun trgu Svetog Kristofora, dokaz je da je ovo manifestacija koja, gdje god se održavala, privlači brojnu publiku.

Elegantne djevojke, pistom su prošetale u bajkovitim vjenčanicama i svečanim haljinama dizajnerskih kuća „Pronovias“, “San Patrick“ i „La Sposa“, a salon vjenčanica „Biba“ iz Pule i Rijeke pobrinuo se da djevojke izgledaju poput pravih princeza. Također, djevojke su prošetale u veselim kupaćim kostimima domaćeg brenda „Rivage Line“, dok se za modne detalje poput ekskluzivne kolekcije sunčanih naočala pobrinuo brand „Sherri Hill“.

Voditeljska titula večeri pripala je poznatom uredniku i TV voditelju Mariu Sedmaku i prekrasnoj mladoj voditeljici u usponu – Eleni Jung, a za više nego sjajnu atmosferu bila je zadužena grupa „Colonia“ i plesna skupina Megablast. Domaćin i brojni pokrovitelji – Grad Rab i turistička zajednica Grada Raba, salon ljepote MEISIE, Sherri Hill, Kraš, te najstarija i najnagrađivanija vinarija Iločki Podrumi –  koja je proizvela vrhunsko vino i pjenušac pod nazivom „Kraljica Hrvatske“, dodatno su uveličali jedan od najpoznatijeg izbora ljepote. Predsjednik ocjenjivačkog žirija i gradonačelnik grada Raba, Nikola Grgurić, ugostio je finalistice natjecanja u gradskoj vijećnici. Za divne frizure finalistica i voditelja pobrinula se frizerka Franciska, a za predivan zvjezdani look zaslužan je „IBEAUTY“ Ive Berišić iz Rijeke.

Titulu Kraljice Jadrana zasluženo je odnijela  Maja Lončarević koja će uživati u poklon bonu europskog centra sporta i ljepote „Dea“ u vrijednosti od 20.000,00 kn, poklon paketu svjetskog brenda Sherri Hill, poklon paket Kraša, poklon paketu kozmetike Feniks te drugim vrijednim nagradama.

Prva Princeza Jadrana – Michelle Salome Kursar dobila je poklon bon europskog centra sporta i ljepote „Dea“ u vrijednosti od 10.000,00 kn, poklon paket svjetskog brenda Sherri Hill, poklon paket Kraša, poklon paket kozmetike Feniks i druge vrijedne nagrade. Druga Princeza Jadrana je Lara Ivezić, koja će također uživati u brojnim nagradama kao što su poklon bon europskog centra sporta i ljepote „Dea“ u vrijednosti od 5.000,00 kn, poklon paket svjetskog brenda Sherri Hill, poklon paket Kraša, poklon paket kozmetike Feniks. Kraljica fotogeničnosti je Martina Dovođa, dok je titulu kraljice medija osvojila Petra Meglaj. Kraljica osobnosti je Nadina Spahić, a kraljica elegancije Tanja Žanić.

Novoj Kraljici Jadrana 2019., krunu je predala prva i jedina Hrvatica koja je proglašena za najljepšu ženu svijeta, prije punih 30 godina, Kraljica Svijeta 1989., profesorica, doktorica, naša znanstvenica i ujedno majka naše prekrasne aktualne kraljice Hrvatske, Danijela Gračan.

Novoizabrana kraljica Jadrana Maja Lončarević se po prvi puta predstavila javnosti na afterparty-u u Lounge baru „Royal“ uz rezanje Rapske Torte koju je specijalno za ovu prigodu izradila najpoznatija rapska slastičarna „Vilma Slastice“ te vinom i pjenušcem najstarije i najnagrađivanije vinarije hrvatske Iločki podrumi čije se vino Traminac konzumiralo i na nedavnom kraljevskom vjenčanju princa Harry i Meghan. Kraljice su plovile na brodu „Sardina“, na kojem su istražile ljepote i skrivene plaže otoka Raba.

Finalni izbor Kraljice Hrvatske 2019. održati će se krajem godine u Rovinju u Hotelu Lone, a ovom prigodom organizatori izbora Kraljica Hrvatske ekskluzivno najavljuju kako su po prvi put u povijesti Republike Hrvatske upravo oni postali vlasnici svjetskog izbora Queen of the World – Kraljica Svijeta, što je iznimna čast i velika reklama za Republiku Hrvatsku.

L.O./K.R.