Izjava predsjednice Županijske skupštine Nade Marijanović da odgađa održavanje županijske skupštine sa 28.12. na 31.12. 2018. na kojoj bi se trebalo donijeti Rebalans Proračuna za 2018. i Proračun za 2019. pokazuje kako se Plenkovićev HDZ preko svojih trabanata odnosi prema Ličko-senjskoj županiji, piše portal Likaplus.

Ako znamo da je Župan navijestio svoj službeni put za 28.12. i zamolio predsjednicu Županijske skupštine da ne zakazuje na taj dan sjednicu, a ona baš zakazala na taj dana sjednicu županijske skupštine,a kada je doznala da će župan Milinović ipak nazočiti sjednici 28.12. opet otkazala sjednicu za ponedjeljak 31.12-.2018. Zadnji dan u godini treba se održati sjednica za Rebalans za 2018. i Proračun za 2019.???

Ovakvo iživljavanje Plenkovićevog HDZ-a, koji preko svojih trabanata iz Like koji niti imaju ponosa niti samostalnosti, nego po naputke idu u Zagrebu da im Plenković naloži rušiti ili podržati Milinovićev Proračun Županije pokazuje kako je jadan ovakav lički HDZ.

Ako znamo da se odgađaju i unutarstranački izbori u Gradu Gospiću jer kako kažu izvori iz HDZ-a “satrt će nas Kolić” pa moraju stalno otkazivati izbore u Gospiću, ako znamo da još nisu provedeni unutarstranački izbori u Lici i konstituirana tijela HDZ-a na razini Županije, pokazuje totalno rasulo i nesnalaženje u ličkom HDZ-u.

Čak nije bitno je li Nada Marjanović, predsjednica skupštine LSŽ-a prva otkazala skupštinu , nego je važno da tim poigravanjem sa održavanjem skupštine pokazuje koliko Plenkovićev HDZ drži do Like i projekata i sufinaciranje projekata koji dolaze u pitanje ovakvim ponašanjem predsjednice županijske skupštine Nade Marijanović , koja sasvim sigurno to ne radi na svoju ruku nego u dogovoru sa Plenkovićem.

Ako znamo da se uvjetuje da HDZ u drugim općinama ne ruši Proračun nezavisnim gradonačelnicima jer im trebaju njihovi županijski vijećnici za rušenje Milinovića i njegovog Proračuna u Županiji, onda je sasvim jasno da je Plenkovićev HDZ izgubio kompas u Lici.

Ovo što sada radi HDZ u Županiji ne može se usporediti niti sa najgorim postupanjem HDZ Like pod vodstvom Milinovića u prijašnjim godinama. Stoga se s pravom pitamo je li novo vodstvo HDZ-a Like donijelo više demokracije u Županiju, pravednije postupanje i odgovornije prema stanovnicima Županije ili počesto koriste slične metode i puno gore što je bilo obilježje HDZ-a u nekim prijašnjim godinama. Je li sadašnjem HDZ-u uistinu stalo do Like ili samo do smjene župana Milinovića? Po tom se prepoznaje dobar smjer ako odgovorimo na to pitanje. Smjena radi smjene nema smisla ukoliko se ne donese u Županiju više demokracije i više poštivanja volje građana Like. Ovo ponašanje Plenkovićeva HDZ -a u Lici to ne pokazuje.

Likaplus/L.O.