Plenković u Gospiću: “Važna je demokartizacija HDZ-a, uz korektne unutarstranačke izbore!“

0

U Gospiću je danas boravio predsjednik HDZ-a Andrej Plenković koji se ovom prigodom sastao sa Povjerenstvom ŽO i GO HDZ-a. Ispred stranačkih prostorija dočekali su ga povjerenik prof. Darko Nekić i župan dr. Darko Milinović. Nakon sastanka sa stranačkim kolegama koji je bio zatvoren za javnost, Plenković se obratio  novinarima.

-Ličko-senjska županije je specifična jer se nalazi pred unutarstranačkim izborima nakon raspuštanja županijske organizacije stranke. Smatram da je važno da ti izvanredni izbori u ovoj županiji budu u skladu s našim Statutom, transparentni, korektni i kolegijalni. Da to budu izbori koji će osigurati da svi kandidati predstave svoje programe te da ti izboori proteknu u njboljem redu. Da se stranka u ovoj županiji  bavi onim što je važno, a to su lokalne politike i provedba politike HDZ-a. Odluka županijskog Povjerenstva je bila da se raspusti i GO HDZ-a Grada Gospića i očekujem da će se uskoro provesti unutarstranački izbori i da će novo vodstvo prionuti poslu, da će novo vodstvo pridonijeti koheziji stranke i osvježivanju onim kadrovima koji će biti na ključnim dužnostima, zaključio je predsjednik HDZ- Andrej Plenković. Također je naglasio kako je stav ove Vlade podržavanje Istambulske kovencije i maksimalna zaštita prava žena i borbe protiv bilo kakvog oblika nasilja.

Budući da tijekom konferencije za novinare nitko  nije spomenuto niti jedno ime, niti jedna situacija koja bi izazivala dvojbe članova HDZ-a za komentar smo zamolili nekolicinu članova i članica  Povjerenstva. Novinari su naišli na zid šutnje, jedino je dr. Darko Milinović kratko izjavio kako se nalazimo u Velikom tjednu uoči Uskrsa te da ne daje izjave.

M.S.