Ilustracija/ Hotel Jezero

Vlasnik hotela Belveder na Pagu Igor Palčić sagradit će u blizini Kampa Korana hotel i zaposliti 20 ljudi. Kako piše Poslovni.hr, Palčić je dobio sedam milijuna kuna potpore.

Među nositeljima projekata kojima su odobrene bespovratne potpore iz Europskog fonda za regionalni razvoj nalazi se i pet hotelijera, koji u dogradnju postojećih ili izgradnju novih hotela zajedno ulažu ukupno 260 milijuna kuna, za što su dobili ukupno 40 milijuna kuna potpore. Četiri projekta realizirat će se na moru, a jedan u neposrednoj blizini Nacionalnog parka Plitvička jezera.

Riječ je o  prvom luksuznom hotelu u toj destinaciji. Investitoru Igoru Palčiću, vlasniku tvrtke Belveder, to će biti drugi hotel, a prvi na kontinentu. Palčić je vlasnik hotela Belveder na Pagu, a u mjestu Čatrnja u blizini Kampa Korana odlučio je uložiti zbog velikog potencijala Plitvica. Investicija je vrijedna oko 21 milijun kuna, a iznos potpore je sedam milijuna kuna. “S otkupom zemljišta krenuli smo prije dvije godine, a sam proces odobravanja potpore trajao je relativno kratko, iako su uvjeti bili jako zahtjevni. U novom hotelu zaposlit ćemo 20 ljudi, a u planu je gradnja malog luksuznog hotela od 4+ zvjezdica”, kaže nam Palčić.

Hotel bi trebao biti gotov do ljeta 2017., a uz 25 soba imat će unutarnji bazen, wellness, fitness, kongresnu dvoranu te restoran.

L.O.