Plitvice „eksplodirale“ od posjetitelja, sjajna najava predstojećih dana i mjeseci!

Nakon pomalo stidljivog otvaranja NP Plitvička jezera za posjetitelje ovaj prirodni biser doživo je danas pravu malu okupaciju od strane posjetitelja. Čini se da smo nakon turističke apstinencije od konca ožujka do unatrag nekoliko dana tek sada shvatili ono što mnogi javno i latentno tvrde godinama: Lika je doista raj!!!

U svim kontaktima s glasnogovornikom ove ustanove Ognjenom Borčićem riječ „ushit“ najbolja je definicija svih atributa koje vežemo uz mjesto koje je po ličkoj predaji „Bog odabrao sebi za odmor kako bi nakrako odahnuo od ljudskih problema“.

-Na Plitvičkim jezerima tek su ovih dana zauzele mjesto mnoge tvrdnje, mnoge nove odluke naše Uprave, kao i rad naših vrijednih ljudi. Plitvička jezera su krcata, kao u naše najbolje dane. Očekujemo da će u ovo kratko vrijeme do nedjelje ovdje boraviti preko 15 tisuća posjetitelja. Sve je rasprodano, doživjeli smo overbooking pa molimo za strpljenje posjetitelje koje žele posjetiti Plitvička jezera. Usprkos velikom broju gostiju ipak nema čekanja na ulazima, nema nesnosnih gužvi i kretanje po parku je u znaku rasterećenja. Već danas smo čuli mnoge strane jezike, a kako doznajemo riječ je poslovnim ljudima čije tvrtke i predstavništva djeluju u Hrvatskoj. NP Plitvička jezera vratio se na mjesto koje mu svakako pripada, a tome svjedoče i stalni pozivi iz cijele Europe i šire, upiti kako rezervirati online ulaznicu, rekao nam je glasnogovornik Ognjen Borčić.

Na ovaj se način samo potvrdila ogromna popularnost ovog nacionalnog parka, njegova poslovična organiziranost i nastojanja da se ljepote Plitvičkih jezera podijele sa većim brojem ljudi. Koji su shvatili kako je sve ovo spiritus movens hrvatskog kontinentalnog turizma. Sve ovo je ujedno i moralni šamar svima koji su ovoj Ustanovi putem medija željeli prikačiti „smokvin list“, dokaze o nepostojećoj slaboj organizaciji, čudeći se zbog čega toliki turisti hrle u ovaj djelić raja na Zemlji.

M.S.