Plitvice ponovno u središtu pozornosti

Dvojica ministara, ministar turizma Darko Lorencin i ministar zaštite okoliša i prirode Mihael Zmajlović sudjelovali su danas na otvaranju 3. etape međunarodne biciklističke utrke „Tour of Croatia“ utrke koja se vozi od Nacionalnog parka Plitvička jezera do Učke. Bila je to prigoda obilaska restorana „Lička kuća“ u kojemu su pri kraju radovi na obnovi. Ministar Lorencin naglasio je tom prilikom da je utrka „Tour of Croatia“ od neizmjerne promotivne vrijednosti za nacionalni park, ali i čitavo ovo područje koje obiluje nizom prirodnih atrakcija.
-„Nacionalni parkovi, ali i ostala zaštićena područja vrlo su važna karika u kreiranju priče o našoj zemlji kao očuvanoj i autohtonoj zemlji koja privlači svojom jedinstvenošću. Stoga je od velike važnosti i uređenje, odnosno ponovno vraćanje u funkciju restorana Lička kuća koja je postala svojevrsnim simbolom ovog nacionalnog parka jer je svako dizanje kvalitete ponude i usluge neophodno želimo li održati, ali istovremeno i pojačati konkurentnost turizma Hrvatske“ , rekao je pri tome ministar Lorencin. Zadovoljstvo današnjim događanjima nije krio ni ministar Zmajlović.
-Drago mi je da je naš najveći i najpoznatiji nacionalni park izabran za start 3. etape ove utrke. Prošle godine Plitvice je posjetilo gotovo 1,2 milijuna posjetitelja. A svake godine prirodne ljepote ne samo Plitvica nego i naših ostalih 18 nacionalnih parkova i parkova prirode privlače sve više gostiju. Zahvaljujući investicijama u posjetiteljsku infrastrukturu i povećanje ponude, omogućavamo razvoj turističkih sadržaja, rekreacijskog turizma, ekoturizma i ostalih sadržaja koji će privući i zadržati goste. Među tim sadržajima je i biciklizam – jer je to idealan spoj uživanja u prirodi koji je prihvatljiv za okoliš“ – rekao je ministar zaštite okoliša i prirode Mihael Zmajlović koji je zasebno zadovoljan činjenicom da će se uskoro otvoriti restoran „Lička kuća“ koji je 2012. teško oštećen u požaru. Utrka „Tour of Croatia“ održava se pod pokroviteljstvom Ministarstva turizma, Hrvatske turističke zajednice i Ministarstva zaštite okoliša i prirode.

H. J.

Nastavak ispod oglasa