Plitvička jezera na Uskrs u punom sjaju

Već dulji niz godina u NP Plitvička jezera vrijedi pravilo po kojemu je Uskrs najbolji pokazatelj turističke sezone koja dolazi. Ako je suditi po ovom Uskrsu i turističkom „movingu“ onda nije pretjerano najavljivati kako će ukupna bilanca 2016. biti na tragu rekordnoj 2015. godini. Glasnogovornik JUNP Plitvička jezera više je nego li zadovoljan s Uskrsnim blagdanima.
-Već sam rekao kako smo uspjeli ostvariti zavidno povećanje gostiju tijekom cijele godine. Nestale su on tzv. turističke rupe što su nekada oslikavale kasnu jesen, zimu i rano proljeće. Priliv posjetitelja sada je stalan i zamjetan, a Uskrs je uvijek bio svojevrstan početak sezone. Ove godine govorimo o Uskrsu „samo“ kao o nastavku započete turističke sezone. Vrijeme nas je poslužilo jer je su za Uskrsne blagdane uglavnom bili lijepi i sunčani dani. Park je bio pun gostiju, kako domaćih, tako i stranih. O brojkama mi je danas teško govoriti, ali je ukupni booking bio izvrstan. Rano je prognozirati kakva će nam biti 2016. godina, ali sudeći po popularnosti JUNP Plitvička jezera, po svemu onome što pružamo gostima, mislim da itekako imamo razloga za optimizam, kazao je glasnogovornik Ognjen Borčić.
Iako je uskrsnu ponedjeljak bio u znaku promjenjive naoblake i poneke kišne kapi, ništa nije moglo omesti rano proljetnu rapsodiju bezvremenske ljepote jezera, urešenu prvim cvjetovima vrbe, lijeske, topole, drijena…

M. S.

Nastavak ispod oglasa