Produljeni vikend i suho vrijeme omogućili su da NP Plitvička jezera opet bude „turistička Meka“ ovog dijela Europe. Zadovoljstvo zaposlenika parka i posjetitelja je obostrano. Na jezeru Kozjak vozi svih osam elektro-brodova, a od sada su opet u funkciji svi panoramski vlakići čiji su  programi obilazaka kao i prije uvođenja zdravstvenih ograničenja. Vikend iza nas najbolje nam je opisao glasnogovornik ove ustanove Ognjen Borčić.

-Dinamika posjeta bila je vrlo dobra, uz detalj po kojemu su sve učestaliji strani posjetitelji. Na stazama uz jezera osjeća se onaj ljetni mooving, za sada još bez pretjeranih gužvi. Cijena ulaznica je od 18. lipnja povećana na 200 kuna za odrasle, studenti plaćaju 125 kuna, a djeca i mladi u rasponu od 7 do 18 godina po 70 kuna. Ovakav će cjenik biti na snazi do 12. srpnja. Vrlo dobar booking imamo u našem hotelu „Jezero“ i trenutno je u funkciji 10-ak ugostiteljskih objekata. I za kraj mala ekskluziva: zaključno sa 15. lipnja, dakle u razdoblju kada se dogodila i „crna špica koronavirusa“, ukupno nas je posjetilo više od 120 tisuća posjetitelja, naglašava glasnogovornik Ognjen Borčić.

Ljetnu eskalaciju ljepota Plitvičkih jezera uskoro će vjerojatno vidjeti još više ljudi. Od kada je Poljska koncem protekloga tjedna najavila dolazak mnogih turista zrakoplovnim linijama za Hrvatsku, ne sustaju brojni upiti vezani uz zdravstveno-sigurnosno stanje na Plitvičkim jezerima. Ono je za sada vrlo dobro i treba vjerovati da će tako i ostati. Kao po onoj preporuci Stožera civilne zaštite: Ostanimo odgovorni!!!

M. S.