Ovoga vikenda NP Plitvička jezera bio je na putu povratka u svoje najbolje dane u ovom dijelu godine. Unatoč temperaturi zraka od -7 stupnjeva C i povremenoj buri, samo jučer je park razgledalo više od 1 500 posjetitelja. Glasnogovornik Ognjen Borčić je park obišao na Valentinovo.

-Danas je povećan broj posjetitelja, a zbog blagdana zaljubljenih zamjetan je veći broj mladih parova kojima očito ne smetaju studen i bura. Ovoga vikenda NP Plitvička jezera naslućuje svoj veliki povratak u prijašnje turističke vode. Od hotela u punoj je funkciji hotel „Jezero“, dok od drugih ugostiteljskih objekata rade bistroi „Vučnica“ i „Slap“ gdje su napitci i hrana isključivo za van zbog provođenja epidemioloških mjera.

Vrlo je impresivno promatrati povremene gužve u parku, kao da se epidemija nije niti dogodila. Mnogi nisu odoljeli ljepotama parka, a danas je svakako poseban dan za ljubavne zavjete, uz ljepote Velikog slapa ili bilo kojeg drugog djelića NP Plitvička jezera, rekao nam je glasnogovornik Ognjen Borčić.

Za blagdan Svetog Valentina Veliki slap danas su kao opčinjeni promatrali neki stariji parovi. Vjerojatno su neki od njih dali ljubavne zavjete upravo na ovome mjestu, prije 40 i više godina. Dok godine prolaze, teku vode rijeke Plitvice, ali ljubav ostaje kao dokaz vječnosti.

L.O.