Prvi dani jeseni još nisu preobukli vegetaciju u NP Plitvička jezera u toplije i zagasite boje. Tome nisu pomogle niti svježije temperature zraka niti prve jesenje kiše. Listopadna vegetacija tek je mjestimice zarumenila, što uz obilje vode u jezerima čini kako će jesenski prelat nad ovom ljepotom malo pričekati. 

Ovih dana „ni ljeta ni jeseni“, uz toplo i sunčano vrijeme poklonici našeg najljepšeg nacionalnog parka i dalje stižu iz većine država Europske unije. Definirao nam je to glasnogovornik parka Ognjen  Borčić.

-Do kalendarskog početka jeseni dosegli smo kvotu od 700 tisuća posjetitelja. Park i je danas u znaku mnoštva posjetitelja, mahom iz država EU. Najbrojniji su Nijemci, Poljaci, Slovaci, Madžari, a ove godine imamo i zamjetan broj posjetitelja iz SAD-a. Domaćih gostiju uvijek ima, a svi nekako očekujemo Mjesec hrvatskog turizma. Tada će NP Plitvička jezera po običaju imati posebne ponude, izaći u javnost s novim pogodnostima i posebnostima..

Zbog korona-epidemije i dalje nam nedostaju naši uvijek dragi i rado viđeni gosti s Dalekog istoka. Unatoč tome NP Plitvička jezera u punom su turističkom zamahu, naglasio nam je glasnogovornik Ognjen Borčić.

Plitvička jezera su neuništivi narativ čiji je osnovni medijator ljepota, očuvanost krajobraza i nastojanja njegovih vrijednih zaposlenika da ovu ljepotu ostave budućim generacijama. Nema sumnje da će u tome uspjeti.

L.O.