Plitvičke kuglačice u četvrtini finala kupa RH

Igračice Ženskog kuglačkog kluba „Plitvice“ zadnjih su dana ostvarile najveće uspjehe u svom katkom vijeku. Djevojke su klub osnovale 2013. godine i svoju prvu igračku sezonu odigrale u sezoni 2013./2014., te su jedini ženski kuglački klub u Ličko senjskoj županiji.
Plitvičanke se natječu u 2. Hrvatskoj kulglačkoj ligi zapad-jug, a sezonu 2015./2016. su završile 3. travnja utakmicom na kuglani SC Hotela Jezero protiv gošći s Malog Lošinja. Sezona je zaključena pobjedom 6:2 i tako je potvrđeno treće mjesto u ligi u protekloj sezoni. Što je daleko najbolji plasma ostvaren u kratkom razdoblju djelovanja kluba.
Sljedeći veliki uspjeh kuglačice su ostvarile 24. travnja 2016. kada je kuglana na Plitvičkom jezerima ugostila utakmicu osmine final kupa RH u kuglanje za žene. ŽKK „Plitvice“ su imale sraz s prvoligašica ŽKK „Kupa“ iz Ozlja. Domaće kuglačice su slavile rezultatom 6:2 te se plasirale u četvrtinu finala kupa RH.
Igračice ŽKK „Plitvice“ vrijedno treniraju u iščekivanju 4. svibnja kada će doznati tko će im biti protivnice u četvrtini finala kupa koji će se odigravati prvi vikend u lipnju. Ambiciozne plitvičke kuglašice imaju velike aptite za prolaza u završnicu kupa i već kuju planove za uspješnu sljedeću natjecateljsku sezonu.

L.O.