Nedavnu aferu oko tkz. „Plitvičkog hamburgera“ kada su brojni mediji nastojali ponudu u NP Plitvička jezera prikazati kao podvalu turistima, komentirao je ministar Darko Lorencin prilikom boravka u NP Plitvička jezera:
„Plitvički hamburger“, to je po meni jedna jako simpatična priča i mislim da bi to trebalo i marketinški iskoristiti, pogotovo ugostitelji ovoga kraja. Brend je napravljen, samo još proizvoda nema, jer uz malo kreativnosti, za što stavljam i naše resurse na raspolaganje, jer ako možemo na bilo koji način angažirati nekog eno gastronoma, poznavatelja onog istinskog, koji može kreirati jedan takav proizvod, tu se može stvoriti i kreirati još veća potrošnja ovih fenomenalnih proizvoda koje Lika ima, od base, sira, ličke janjetine, krumpira, pastrve i kruha. Sve se to da izbrendirati i stvoriti jedan vrhunski gastronomski proizvod koji bi bio prepoznatljiv. Ja stojim na raspolaganju, ja sam za Plitvički hamburger“ – kazao je ministar Lorencin.
Na njegovu izjavu nadovezala se i ravnateljica NP Plitvička jezera Natalija Božičević koja je kazala:
„Kad se ta, nazovimo afera pojavila, mediji su prvo objavili a onda su tek išli pitati nas što se u stvari dogodilo. Odmah sam kazala da su naši ljudi snalažljivi, jer kad imate toliko gostiju dnevno stvarno se morate snaći. Naši djelatnici su prvenstveno išli s tim da gostu udovolje, da ga posluže pa makar ga poslužili hamburgerom bez hamburger peciva, odnosno sa četiri komada kruha, no ona slika koja je objavljena prikazivala je dva komada kruha, tako da sam mišljenja da je bitno u takvoj situaciji snaći se, a kako i ministar kaže, sad je brend očito na vidiku i sad ćemo to iskoristiti“ – kazala je ravnateljica Božičević.
U bistrou „Kozjačka Draga“ gdje je po prvi puta i poslužen tkz. „Plitvički hamburger“ ministar Dako Lorencin imao je prigodu osobno probati novo brendirani „Lički hamburger“ nakon čega je izjavio – da, to je to !
Dražen Prša