Plitvički pješački most u novom ruhu

-
-

Iako su u NP Plitvička jezera ne tako davno odbijali svaku pomisao da je potrebno pristupiti obnovi odnosno sanaciji pješačkog mosta, naknadnim razmišljanjima neki od tamošnjih „stručnjaka“ ipak su promijenili stručne stavove i prihvatili činjenicu da je dotrajalu željeznu konstrukciju i pojedine drvene dijelove mosta potrebno zamijeniti i obnoviti. Ako zbog ničeg drugog onda zbog sigurnosti pješaka, odnosno posjetitelja. Pješački most na Ulazu 1 u NP Plitvička jezera u svibnju je ove godine otišao je u rekonstrukciju tako da se rastavio na dijelove, nakon čega se prišlo poslovima zamijene dotrajalih dijelova i poslova antikorozivne zaštite i bojanja. Nakon rekonstrukcije odnosno obnove metalne konstrukcije uslijedili su i poslovi izmjene drvenih dijelova.
Kako nas je izvijestio glasnogovornik NP Plitvička jezera Ognjen Borčić radovi na sanaciji pješačkog mosta povjereno je tvrtki „Termal“ d.o.o. iz Zagreb. Za radove je plaćeno 356.113 bez PDV-, a radovi su završeni u roku od 40 dana od dana uvođenja u posao.
Ognjen Borčić„Pješački most je neophodan za posjetitelje NP Plitvička jezera, odnosno njihovu sigurnost, jednostavnost i funkcionalnost pri posjeti samome. Sanacija istoga je bila neophodna prvenstveno zbog sigurnosti samih posjetitelja. Isti predstavlja jedno od najfrekventnijih mjesta u NP, te je samim time njegova sanacija bila neophodna i krajnje nužna. U cilju zadovoljavanja potreba i očekivanja posjetitelja navedeni je stavljen u prvobitnu funkciju“ – kazao nam je Ognjen Borčić, glasnogovornik NP Plitvička jezera.
Dražen Prša

Nastavak ispod oglasa