Pljačke benzinskih postaja postale su učestala pojava diljem Hrvatske. Kad je riječ o benzinskim postajama u Ličko senjskoj županiji, skoro pa sve su benzinske postaje, najviše one u vlasništvu INA-e opljačkane, a neke i po nekoliko puta. Na meti pljačkaša najviše su benzinske postaje koje su na izdvojenim mjestima, bez video nadzora i sa lošim osiguranjem.
Po neslužbenim evidencijama, u Ličko senjskoj županiji do sada su na meti pljačkaša najviše bile benzinske postaje u Vrhovinama, Karlobagu, Brinju, Korenici, Udbini i Otočcu, a pljačkaši u većini slučajeva nikad nisu otkriveni. I dok se nekad najviše provaljivalo u benzinske kako bi se ukrao novac, pa se znalo dogoditi da pljačkaši odnesu cijelu kasu, pokupe alkoholna pića, pa i slatkiše, danas su na „cijeni“ pretežno cigarete.
Potvrđuje to i primjer iz Karlobaga, gdje je u 15 dana dva puta opljačkana benzinska postaja, zadnji put noću 28./29. travnja 2015. kada je nepoznati počinitelj provalio je u benzinsku postaju INA-e iz koje je otuđio za sada neutvrđenu količina cigareta.
Nisu se pljačkaši ustručavali napasti benzinsku postaju ni za vrijeme radnog vremena, dovodeći u opasnost zaposlenike. Izvidi i očevidi policijskih službenika u većini slučajeva nisu urodili plodom, tako da je većina pljački ostala neotkrivena. Unatoč učestalim napadima na benzinske postaje, vlasnici, u ovom slučaju INA, nije se baš iskazala u zaštiti kako svoje imovine a tako i u zaštiti svojih zaposlenika, što je ako ništa drugo dalo „poticaj“ pljačkašima da redovno obilaze i pljačkaju provjerene benzinske lokacije, za koje po do sada viđenom, nitko ne obraća pažnju.
D. Prša