Članovi i volonteri Udruge roditelja djece s posebnim potrebama  „Pčelica“ protekloga su vikenda  imali pune ruke posla. Dali su svoj veliki obol  Krosu „Jasikovac 2017“. i radnoj   akciji „Zeleni park Gradina“ u Ličkom Novom. Treću godinu za redom članovi i volonteri „Pčelica“ na Krosu Jasikovac predstavljaju rad Udruge „Pčelice“ promotivnim materijalima i organiziranjem različitih igara za sudionike i posjetitelje krosa. Bili su tu i  članovi i volonteri Društva „Naša djeca“ grada Gospića, a ove godine pridružili su se i članovi Likovne udruge Lika.

Volonteri „Pčelica“ dostojno su predstavili svoju udrugu, pri čemu je dragocjenu pomoć dala udruga LEA koja je organizirala kros. U Ličkom Novom se istodobno odvijala akcija vezana uz projekt „Zeleni park Gradina.  Učitelji, roditelji, djeca, mještani i mjesni odbor Lički Novi uređivali su okoliš oko Područne škole, sanirali postojeće i gradili novi zid, koševe za košarku, koševe za otpatke, vaze za cvijeće, ogradu, uređivali staze… Poziv na prvu akciju imao je odličan odjek te se u subotu kod škole okupilo oko pedesetak ljudi i djece koji su jedva čekali podjelu zadataka i početak rada. Okupljene je pozdravio  i gradonačelnik Petar Krmpotić sa suradnicima i ravnatelj matične škole Ivica Radošević.

Radost realizirane humanitarne akcije za „Pčelice“  je tim veća što su im se priključili mnogi, a realizirani dijelovi projekta jamstvo su kako je rad za opće dobro zapravo veliko bogatstvo koje se ne mjeri novcem.

L.O.