Foto: MUP/Ilustracija

GOSPIĆ- Akciju „Manje oružja-manje tragedija“ koja se na nacionalnoj razini provodi već niz godina bilježi dobre rezultate na području djelovanja Policijske uprave ličko-senjske. Rekla nam je to glasnogovornica PU Maja Brozičević sublimirajući rezultate dragovoljne predaje oružja, streljiva i eksploziva u 2014. godini.
-Tijekom 2014. građani su na području PU ličko-senjske dragovoljno predali 5 kg eksploziva, 68 ručnih bombi, 30 mina, 167 komada ostalih minsko-eksplozivnih sredstava, 14 pušaka, i gotovo 17 tisuća komada različitog streljiva. Iz toga je razvidno da mnogi građani još uvijek neovlašteno drže mnoštvo ubojnih sredstava i na taj način krše zakon i dovode u opasnost sebe i članove svoje obitelji. Ovom prigodom zahvaljujemo se svim građanima koji su predali oružje, streljivo, mine i ostala eksplozivna sredstva. Kao i do sada, protiv građana koji dragovoljno predaju oružje, streljivo i eksplozivna sredstva neće se pokretati kazneni postupci, rekla nam je Maja Brozičević. Zbog opasnosti za sigurnost ljudi, i mogućnosti aktiviranja ubojnih sredstava, PU ličko-senjska ističe kako se vlasnici takvih zabranjenih ubojnih predmeta trebaju obratiti telefonom ili osobno u najbližu policijsku postaju, nakon čega će stručni policijski timovi izvršiti preuzimanje oružja i eksploziva. Dovoljno je nazvati na broj 192, ili na besplatni telefon 080088 92. Predaja oružja, mina, eksploziva i streljiva vremenski je neograničena.
Glasnogovornica Maja Brozičević ističe kako je najgori scenarij vezan uz akciju „Manje oružja-manje tragedija, takve ubojne predmete odlagati na deponije smeća ili ostavljati u prirodi gdje do njih mogu doći djeca.

M. S.