Iznimno zahtjevna organizacija Hard Extreme Enduro „Team Silber“ utrke, koju su organizirali članovi Hrvatskog moto kluba „Otočac“, pobrala je sve pohvale kako u organizacijskom djelu same utrke tako i u onom djelu koji je slijedio nakon obavljenog posla.
U razgovoru sa učesnicima utrke doznali smo da su oduševljeni izabirom staze, koja je kako su kazali, zbog konfiguracije terena bila iznimno zahtjevna ali zbog predjela kojim se vozila prelijepa. Trebalo je stazu dugačku 58 km odvoziti po teškom terenu jer je kiša učinila svoje, no vozači su i ovaj put pokazali svoje umijeće, spretnost i iskustvo. Kako smo doznali od tajnika HMK „Otočac“ Zorana Oreškovića sve je ispalo onako kako su i planirali.
„Zadovoljni smo, istina da nam vrijeme nije bilo baš naklonjeno ali to nije spriječilo da na utrci učestvuje 72 vozača iz Hrvatske, Slovenije i Bosne i Hercegovine. Raduje nas pogotovo što je pobjednik u kategoriji Expert pobijedio naš vozač Alen Manjerović, a drugo je mjesto pripalo također vozaču iz HMK Otočac Dini Mileusniću“.
Utrka je organizirana u spomen na Silvija Kotvicu, nekadašnjeg člana HMK“Otočac“ , koji je poginuo prije godinu dana, i kao takva, po riječima organizatora postat će memorijalna.
Od 72 prijavljena vozača, 49 u klasi Hoby te 23 u klasi Expert, 20 vozača završilo je trku u zadanom vremenu od 6 sati.
Prvi je u klasi Expert bio je Alen Manjerović – Otočac CRO, drugi Dino Mileusnić – Otočac CRO, te treći Alex Tomišić iz Žminja CRO.
U klasi Hoby prvo je mjesto osvojio Mirijan Rabar – iz Cerovlja SLO, drugo Krunoslav Celić iz Donje Lomnice CRO, te treće Ivan Dasović iz Brinja CRO.
Dražen Prša