-
-

GOSPIĆ- Dan Svih svetih i ove je godine obilježen u duhu kršćanske tradicije. Ukrašena su  zadnja počivališta najmilijih, zapaljene svijeće i kazivane molitve za one koji više nisu među nama. Mnoštvo ljudi okupljalo se na svim grobljima u okolici Gospića, vidjelo se automobila s registracijskim oznaka iz doslovno cijele Hrvatske. Mrtvi su povezali i žive jer su se susreli brojni rođaci i prijatelji koji žive izvan Gospića. Gradsko groblje Svete Marije Magdalene pružalo je danas doista dostojanstven prizor: urešeni grobovi, uređeni nogostupi i travnjaci, kao i mnoštvo ljudi-sve je to ukazivalo  na dužni pijetet s kojim se odnosimo prema našim pokojnicima.

   Kod središnjeg križa upriličeno je polaganje vijenaca i paljenje svijeća za sve one kojih više nema, s naglaskom na žrtvu svih hrvatskih branitelja poginulih za hrvatsku neovisnost i slobodu. U ime Grada Gospića vijenac je položio gradonačelnik Petar Krmpotić, u pratnji zamjenika Marte Grgurić i Ivana Biljana, te predsjednika Gradskog vijeća Petra Krmpotića. Ličko-senjsku županiju predstavljali su pročelnici Valentina Bublić i Nikola Mudrovčić, a potom su poštovanje iskazali predstavnici brojnih udruga proisteklih iz Domovinskog rata. Riječi molitve podno križa, a nakon toga na sv. misi održanoj u kapelici ,predvodio je gospićki župnik mons. Mile Čančar.

     Predstavnici Grada Gospića i Ličko-senjske županije predvođeni gradonačelnikom Petrom Krmpotićem odali su potom počast prvom gradonačelniku Grada Gospića u suvremenoj Hrvatskoj Ivanu Blaževiću-Marki.

M. S.