„Advent u Gospiću“ ispunio je večeras sva očekivanja! Bio bi to najkraći i svakako najistinitiji novinarski raport iz Parka Kolakovac. Koncert „Kamenita vrata“ u izvedbi sestara Husar i Alena Hržice bio je dovoljan magnet za dolazak  više  stotina građana. Tijekom dvosatne izvedbe  pomno odabranih božićnih ( i ne samo božićnih) skladbi zaboravilo se na -5 stupnjeva C, koliko se mjerilo uz pozornicu. Postavljeni bungalovi-štandovi, dječja igraonica, park urešen mnoštvom detalja vezanih uz ovaj dio godine, sve je to činili potpunijom ovogodišnju  Božićnu  čaroliju u Gospiću.

Kako je bilo i dogovoreno, iz okolice Otočca u Gospić je stigla obitelj Ivana Jurkića s petero djece. Bili su gosti župana Milana Kolića i Ličko-senjske županije. Obitelji Jurkić Županija je osigurala i prijevoz, a veliki i mali Jurkići vrlo rado su pozirali pred foto-objekticima uz jelene i zapregu Djeda Božićnjaka.

Oduševljena publika, s mnoštvom djece, blaagonaklono su prihvatili „Advent u Gospiću“, odličan prigodnui koncert i atmosferu koja najljepši blagdan čini još posebnijim. Večeras je u središtu Gospića upaljena i četvrta adventska svijeća. Nakon mise u katedrali Navještenja blažene djevice Marije zadnju svijeću na adventskom vijencu  upalio je zamjenik gradonačelnika grada Gospića Ivan Biljan.

H. J./Foto:N.Mraović