Na području Policijske uprave ličko-senjske evidentirana su protekloga vikenda tri kaznena djela, dvije prometne nesreće i dva narušavanja javnog reda i mira.
Policijski službenici dovršili su kriminalistička istraživanja nad 47- godišnjakom iz Perušića zbog osnova sumnje da je počinio kazneno djelo krađe. Majstora se sumnjiči da je tijekom veljače 2017. godine u šumskom predjelu Krša, Općina Perušić, posjekao i ukrao 91 stablo graba, u vlasništvu pravne osobe sa sjedištem u Perušiću. Protiv njega će nadležnom državnom odvjetništvu biti dostavljena kaznena prijava.
Tešku krađu počinio je 30-godišnjak iz Gospića. Sumnjiči se da je 15./16. ožujka u Gospiću, pokušao provaliti u trgovinu u vlasništvu pravne osobe sa sjedištem u Vrgorcu i kad nije u tome uspio, razbio je staklo na vratima trgovine, no iz iste nije ništa otuđio. Protiv njega je nadležnom državnom odvjetništvu dostavljena nadopuna kaznene prijave. Duhan je šverao 40-godišnjak Bosne i Hercegovine. Njega su u petak u mjestu Rastovača, Općina Plitvička Jezera, zatekli policijski službenici Policijske postaje Korenica, kako u osobnoj prtljazi nosi sitno rezani duhan pakiran u 20 vrećica, u ukupnoj količini od 9.9 kilograma, a koje vrećice nisu bile označene markicama Ministarstva financija RH. Švercer je uhićen i doveden u pritvorsku jedinicu Policijske uprave ličko-senjske, a
protiv njega je podnesena kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.
U razdoblju od 27. veljače do 9. ožujka 2017. godine u Karlobagu, nepoznati počinitelj provalio je u vikend kuću u vlasništvu 41-godišnjaka iz Zagreba, iz koje je otuđio peć na kruta goriva, televiziju i razni alat.
Tijekom proteklog vikenda na području Policijske uprave ličko-senjske provedene su preventivno-represivne akcije u prometu usmjerene na održavanje povoljnog stanja sigurnosti u cestovnom prometu, te sankcioniranja prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja i upravljanja pod utjecajem alkohola i droga. U tom periodu utvrđeno je ukupno 86 prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja i 8 prekršaja upravljanja pod utjecajem alkohola. Najpijaniji je bio Gospićanin (54) sa izmjerenih 2.57 g/kg alkohola.

PU/L. O.