U ponedjeljak će na istoku zemlje biti većinom sunčano i vruće, ali nestabilno. Uz umjeren i jak razvoj oblaka, mjestimice će biti pljuskova i grmljavine, osobito iznad planina zapadne Slavonije gdje pljuskovi mogu biti izraženiji. Vjetar uglavnom slab istočni. Jutarnja temperatura zraka od 18 do 20, a najviša dnevna između 30 i 32.

U središnjim krajevima povremeno više oblaka. Ponegdje su mogući pljuskovi i grmljavina, osobito poslijepodne i navečer. Vjetar slab. Temperatura zraka malo niža nego na istoku.

Na sjevernom Jadranu pretežno sunčano, ponegdje s malom do umjerenom naoblakom. U gorskim predjelima promjenljivo oblačno, povremeno s kišom i pljuskovima koji mjestimice mogu biti i obilniji. Ujutro će uz obalu puhati umjerena, podno Velebita i jaka bura, a tijekom dana prema otvorenom moru sjeverozapadnjak. Jutarnja temperatura od 12 do 16, uz obalu između 20 i 24, a najviša dnevna od 25 do 28, na moru između 30 i 32.

U Dalmaciji u ponedjeljak pretežno sunčano i vruće, ali u njezinoj unutrašnjosti, uz umjeren i jak razvoj oblaka, mjestimice će biti pljuskova i grmljavine koji mogu biti i izraženiji. Puhat će slab do umjeren zapadnjak i sjeverozapadnjak, pri čemu će more biti malo do umjereno valovito. Jutarnja temperatura od 22 do 25, a najviša dnevna između 31 i 34.

I na južnom Jadranu slično – uglavnom sunčano i vruće uz većinom slab jugozapadni i sjeverozapadni vjetar. Temperatura zraka slična kao na srednjem dijelu.

Idućih dana vrlo toplo i vruće, ali i dalje nestabilno

Idućih dana u unutrašnjosti djelomice ili pretežno sunčano, vrlo toplo i vruće, ali ne i posve stabilno. Povremeno će biti lokalnih pljuskova, osobito u gorskim krajevima. Vjetar uglavnom slab.

Na Jadranu idućih dana i dalje pretežno sunčano i vruće uz tople noći. Povremeno može biti lokalnih pljuskova, uglavnom na sjevernom dijelu i u unutrašnjosti Dalmacije. Puhat će slab do umjeren zapadnjak i jugozapadnjak, prema otvorenom moru sjeverozapadnjak, piše HRT.

L.O.