Kulturno-informativni centar Gospić bio je danas domaćin početne konferencije projekta „Donesimo osmijeh“ kojim će se uspostaviti sustav stalne podrške, prevencije i zaštite nasilja nad ženama i nasilja u obitelji na području Ličko-senjske županije.

U nazočnosti predstavnika brojnih udruga civilnog društva govorila je zamjenica župana Jasna Orešković Brkljačić koja je istaknula kako je Ličko-senjska županija nositelj ovog projekta i dodala:

-Vrijednost projekta kojim će se graditi sigurna kuća je 6.295.795 kuna. Projekt „Donesimo osmijeh“ financira se bespovratnim sredstvima Europskog socijalnog fonda, Operativnog programa „Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020.“. Ličko-senjska županija prvodi ovaj projekt u suradnji s Centrima za socijalnu skrb Gospić i Senj, kao i Udrugom žena „Nit“ iz Korenice-istaknula je zamjenica župana Jasna Orešković Brkljačić.

Na početku skupa nazočne je pozdravila voditeljica ovog projekta Valentina Zdunić, pročelnic Odjela za društvene djelatnosti Ličko-senjske županije koja je tijekom konferencije govorila o osnovnim smjernicama projekta.

L. O.