Počinje izgradnja 1. faze plaže i šetnice od Škvera do Treće drage

U uredu senjskog gradonačelnika Darka Nekića, između Grada Senja i tvrtke Zanatoprema zanatska zadruga Rijeka, izabrane na javnom natječaju, potpisan je ugovor o izvođenju radova na izgradnji plaže i šetnice od Škvera do Treće drage u Senju. Radovi će početi već u ponedjeljak, 18. ožujka, a trajat će do 1. srpnja 2013., odnosno do početka turističke sezone. 

Prva faza projekta uključuje nasipavanje šetnice do Plave vile bez kamenopolagačkih radova, uređenje pristupne ceste od magistrale do plaže, izgradnju školjere i obalnog zida, postavljanje instalacija vodovoda i hidrantskog voda, instalacije fekalne kanalizacije, asfalterske radove i postavljanje javne rasvjete. Projekt je u I fazi vrijedan više od 3,1 milijuna kuna, a Grad Senj financira ga vlastitim sredstvima.

Nastavak ispod oglasa

S obzirom da ne postoji pješačka poveznica središta Senja i naselja Mundaričevac i Bilićevica u kojima živi značajan broj stanovnika, a čiji se broj ljeti i višestruko poveća s obzirom na smještajne kapacitete u tom području, završetak radova u I fazi omogućit će bolju komunikaciju tamošnjih stanovnika s gradom jer oni za sada moraju pješačiti magistralom da bi došli svojim kućama, što je zbog prometa vrlo opasno.

Realizacijom projekta u II fazi, koji se ulaskom Hrvatske u EU namjerava kandidirati na strukturne fondove, plaža bi konačno imala uvjete da se kandidira za plavu zastavu.

Ukupan projekt Škver vrijedan je više od 20 milijuna kuna. Njegovom realizacijom plaža bi dobila sadržaje poput sanitarnog čvora i urbane opreme, a Senj bi uvelike obogatio turističku ponudu.

 A.P.