Počinje izgradnja vodovoda u Prizni

Potpisivanjem ugovora o izgradnji vodovoda u Prizni između Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije, Grada Senja i tvrtki „SVIGOTEH“ iz Rijeke i „ELEKTRO-VODE“ iz Cresa, kao izvođača radova izabranih na javnom natječaju, stvorene su sve pretpostavke za početak izgradnje vodovoda u Prizni tijekom studenog ove godine.

Ovaj projekt putem Ministarstva regionalnog razvoja i EU fondova financira Europska investicijska banka /EIB/ sa 80% vrijednosti investicije, odnosno 2,2 milijuna kuna i Grad Senj sa 20% vrijednosti, odnosno sa 548.849,94 kuna.

Nastavak ispod oglasa

Grad Senj je zajedno sa GKD Komunalac d.o.o. Senj početkom ove godine izgradio vodospremu Prizna zapremine 200 m3 vrijednu oko 1,5 milijuna kuna , a upravo ugovoreni radovi podrazumijevaju izgradnju 877 metara transportnog cjevovoda od regionalnog vodovoda Hrvatsko primorje – južni ogranak do novoizgrađene vodospreme te izgradnju oko 1500 metara cjevovoda do same luke i naselja.

Izgradnja vodovoda u Prizni ujedno je sedmi projekt Grada Senja koji se financira europskim sredstvima. Riječ je o još jednom uspjehu Grada Senja i njegove Razvojne agencije koja je i ovaj projekt kandidirala na natječaj za bespovratna sredstva Europske investicijske banke.

Radi se o vodovodu u naselju na najjužnijem dijelu Grada Senja, koje je turistički orijentirano tako da će voda biti značajan čimbenik kako za kvalitetniji život tamošnjih stanovnika tako i za daljnji razvoj turizma.

A.P.