Od 13. do 22. srpnja u Edukacijskom centru Outward Bounda u Velikom Žitniku održat će se desetodnevni ekspedicijski program za mlade. Program koji je financiran od Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu usmjeren je mladima te razvija njihove građanske kompetencije i potiče ih na aktivno sudjelovanje u društvu.

30 mladih provest će deset dana okušavajući se u raznim izazovima koje će program i sama ekspedicija u prirodi postaviti pred njih. Program se održava u sklopu jednogodišnjeg projekta „Otkrij svoj potencijal i aktiviraj se!“, te će osim tipičnih Outward Bound aktivnosti iskustvenog učenja u prirodi mladi imati priliku čuti i o mogućnostima uključivanja u programe međunarodne mobilnosti za mlade, kao i sudjelovati u volonterskoj akciji u lokalnoj zajednici.

Hrvatska škola Outward Bound dio je međunarodne mreže Outward Bound i u Hrvatskoj postoji i djeluje od 2005. godine. Godišnje uključi više od 1000 polaznika u svoje programe iskustvenog učenja pomoću izazovnih aktivnosti u prirodi. Sudjelujući u programu mladi imaju priliku bolje upoznati sebe, razviti samopouzdanje, spremnost na preuzimanje odgovornosti, sposobnost suradnje i predvodništva i time ojačati svoj karakter za suočavanje s izazovima svakodnevnog života.

L.O./OB