Počinje promotivni tjedan: Ulaznice za Plitvička jezera od 20 – 50 kuna

Ususret 40. obljetnici upisa na UNESCO-vu listu svjetske baštine, u Nacionalnom parku Plitvička jezera za posjetitelje su priredili promotivni tjedan od 21. do 27. listopada.

Plitvička jezera najstariji su i najveći nacionalni park Republike Hrvatske koji je svojom iznimnom prirodnom ljepotom oduvijek privlačio zaljubljenike u prirodu.

Nastavak ispod oglasa

Ove godine obilježava se 70 godina od proglašenja Plitvičkih jezera nacionalnim parkom i 40 godina od upisa na UNESCO-vu listu svjetske baštine.

To je područje 8. travnja 1949. proglašeno prvim nacionalnim parkom u Hrvatskoj, a zbog jedinstvene vrijednosti i formiranja sedrenih barijera koje stvaraju jezera Plitvička jezera dobila su međunarodno priznanje 26. listopada 1979. upisom na UNESCO-vu listu svjetske baštine.

– Kako bismo ovaj veliki rođendan proslavili s našim posjetiteljima, pripremili smo drugi ovogodišnji promotivni tjedan – poručili su iz Nacionalnog parka Plitvička jezera i istaknuli da će od 21. do 27. listopada posjetiteljima ponuditi promotivne ulaznice putem on-line kupnje.

Za online kupnju, cijena ulaznice za odrasle će biti 50 kuna, za studente 30 kuna, a za djecu i mlade od 7 do 18 godina 20 kuna

Ulaznice se mogu kupiti isključivo unaprijed na web stranici https://np-plitvicka-jezera.hr/, minimalno dan prije željenog datuma dolaska, poručili su iz Javne ustanove NP Plitvičkih jezera.

Tijekom promotivnog tjedna očekuju vas posebni meniji u restoranima Grabovac, Korana i Borje.

L.O./H