Kako smo i najavljivali,  danas se dogodila smjena vodeće osobe Veleučilišta „Nikola Tesla“ u Gospiću. Umjesto v.d. dekana dr. sc. Aleksandra Skendžića, tu će dužnost od sada obnašati dr. sc. Vlatka Ružić, viši predavač na ovoj ustanovi.

Na ovaj se način ugasio Skendžićev dekanski pontifikat  kojega su obilježile mnoge negativne crtice, o čemu smo također pisali. Za razliku od uhodane prakse  i dobre komunikacije s javnošću svojeg prethodnika, Skendžić se gotovo potpuno zatvorio. Je li nedostatak komunikacije bio osobne naravi, ili dio nedorasle političke indoktrinacije i svetonazora, teško je reći. To je doseglo vrhunac kada je nakon šlamperaja vezanog uz propalu promociju diplomanata, napokon  priredio promociju, pri čemu je potpuno ignorirao medije (Upssss). Vjerojatno zato da se neki zločesti novinar ne bi usudio pitati tadašnjeg ministra Mornara što se događa u ovoj ustanovi i „quo vadis Aleksandre“ (ali ne Veliki). Bio je to mandat  koji, kako neslužbeno doznajemo, vrvi nespretnim potezima, počesto na rubu zakona. Detaljne inspekcije će nam svakako reći više.

Skendžić se  početkom ove godine pohvalio na svojem facebook profilu fotkom nastalom u Beogradu. Obilazak Kuće cvijeća i groba Josipa Broza Tita, jednog od najvećih totalitarista i poratnih zločinaca Europe, bio je za tadašnjeg v. d. dekana suviše važan događaj, a da šira javnost s tim detaljem ne bi bila upoznata. Svjetonazori su osobna stvar, ali je čelni čovjek jednog Veleučilišta ipak  javna osoba podložna kritici, kao i pohvali. O ovome potonjem novinari mogu premalo reći jer se unatrag godina njegova mandata nije dogodila niti jedna konferencija za novinare, iole važan znanstveni skup, javna promocija stručnog rada ili tomu slično. Koliko poznajemo dr. sc. Vlatku Ružić iz NP Plitvička jezera, za očekivati je jaku dvosmjernu komunikaciju s javnošću, puno energije  u radu i konkretne pomake. U svakom slučaju, očekuje je puno posla.

L.O.